Sök din resa

Berlin & Krakow

7 dagar

29/4 Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Dag 1. Till Berlin
Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för mat och shopping. Sen ankomst till vårt hotell Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz****. Hotellet ligger i hjärtat av Berlin med gångavstånd till TV-tornet. Hotellet erbjuder ett spa, en hälsoklubb och bastu.

Dag 2. I Berlin
Vi inleder vår vistelse med en bussrundtur, där vår svensktalande guide berättar om Berlins omväx­lande och spännande historia. Shoppinggatan Kurfürstendamm, den väldiga stadsporten Brandenburger Tor och gränsövergången Checkpoint Charlie är bara några av alla de platser vi passerar förbi. Resten av dagen ägnas åt att på egen hand bekanta sig med staden. På Kurfürstendamm finns ett fantastiskt utbud av affärer, caféer och restauranger. Missa inte ett besök på Berlins kända varuhus – KaDeWe med dess otroliga livsmedelsavdelning. Nära Alexanderplatz finns Museumsinsel med bl.a. Pergamonmuseet. På kvällen samlas vi för en gemensam middag.

Dag 3. Berlin-Auschwitz-Krakow
Frukost och avresa mot Krakow. På vägen passerar vi bland annat Cottbus, Wroclaw och Katowice. Under eftermiddagen kommer vi fram till Oswiecim, mer känt under det tyska namnet Auschwitz. Här gör vi ett tankeväckande besök genom andra världskrigets största koncentrationsläger. Idag är den kvarva­rande delen av komplexet Auschwitz-Birkenau stadsmu­seum. Museet inrättades 1947 till minne av offren och har senare upptagits på UNESCOs världsarvslista. Efter besöket fortsätter vi till Krakow där vi checkar in på vårt hotell Campanile Krakow***. Här bor vi 3 nätter mitt i Krakows gamla stadsdel och nära alla stora sevärdheter. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet. (60 mil)

Dag 4. Krakow & Wieliczka saltgruva
Efter frukost väntar en stadsvandring med lokalguide i Gamla stan. Vid Europas största medeltida torg Rynek Glówny ligger Mariakyrkan med det berömda medeltidsaltaret, Tyghallen och Rådhustornet. Efter en gemensam publunch med ölprovning är det dags för en spännande utflykt till den 700 år gamla saltgruvan Wieliczka strax utanför Krakow. Här guidas vi genom en magnifik del av detta underjordiska landskap med saltsjöar, en underjordisk kyrka som mäter 54x17 m och är 12 m hög, där varenda detalj är byggd i salt, ett gruvmuseum och olika skulpturer. Vi går ca 2 km innan turen avslutas vid museet där en hiss tar oss upp till markytan igen. Efter ett upplevelserikt besök beger vi oss tillbaka till Krakow. Kvällen fri.

Dag 5. Krakow på egen hand
Besök gärna det kungliga slottet, som numera är ett museum, med en berömd samling av gobelänger från första hälften av 1500-talet och en rik samling av konstföremål, samt minnesmärken över polska och svenska kungar. Katedralen, som också ligger på Wawelkullen, var kungarnas krönings- och begravnings­kyrka. I kryptan är Sigismund Vasa och hans två söner begravda. Missa inte heller den judiska stadsdelen Kazimierz som rustats upp ordentligt. Här står ännu Oskar Schindlers gamla fabrik, berömd från Spielbergfilmen Schindler’s list. Sedan 2010 är fabriken ett museum med fokus på livet i Krakow under den brutala tyska ockupationen 1939 till 1945. Vi avslutar sista kvällen i Krakow på en mysig restaurang i Gamla stan och njuter av en traditionell polsk middag.

Dag 6. Krakow-Gdynia
Dags att påbörja hemresan med lämpliga raster längs vägen. Under färden mot Östersjökusten och hamnstaden Gdynia passerar vi städerna Lodz och Torun. På kvällen tar vi färjan tillbaka till Karlskrona. (60 mil)

Dag 7. Karlskrona- avstigningsorten
Vi äter en riklig frukostbuffé medan färjan glider sakta genom Blekinges vackra skärgård. Efter ankomst till Karlskrona återstår hemresan med raster längs vägen till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift


Pris:

8.850:-
Boka senast 12/4.

I resans pris ingår: 

 • Bussresa t/r
 • Båtresa Helsingborg-Helsingör & Gedser-Rostock
 • Båtresa Stena Line
 • Del i insides 2-bäddshytt med golvbäddar
 • 5 hotellövernattningar
 • 4 middagar
 • 1 lunch & ölprovning
 • 6 frukostar
 • Rundtur med lokalguide i Berlin & Krakow
 • Entré, hörlurar & guidad rundvisning med lokalguide Auschwitz-Birkenau
 • Entré & rundvisning med engelsktalande guide Wieliczka Saltgruva
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningskydd mot sjukdom 250:-
 • Del i fönsterhytt  100:-
 • Enkelrum/insideshytt 6 nätter  2.190:-
 • Enkelrum/utsideshytt 6 nätter  2.340:-
 • Valutatillägg  210:-

Länkar:

www.parkinn.com
www.campanile-cracovie.pl/en

Resväg - klicka här

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523