Sök din resa

Bremen med vinfest

4 dagar

31/8 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Göteborg-Helsingborg

 

Dag 1. Till Bremen
Avresa från Värmland på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och vidare till färjan i Rödby som tar oss till Puttgarden. Vi fortsätter till Bremen där vi under kvällen checkar in på vårt hotell. Här bor vi 3 nätter mitt i den historiska stadskärnan med det praktfulla rådhuset och de världsberömda stadsmusikanterna.

Dag 2-3. I Bremen
Vi har nu två hela dagar att flanera runt i staden och uppleva vinfesten, provsmaka och köpa med viner antingen direkt på torget eller i någon av vinbutikerna. Musiker och gatuartister hjälper till att rama in denna fest och butikerna har öppet extra länge på lördagskvällen. Vill man kan man byta från vin till öl och kanske lägga in ett besök på Becks Bryggeri på egen hand.

Från det historiska torget Bremer Markplatz är det några minuters promenad till Bremens äldsta stadskvarter, Schnoor. Här radar små smala korsvirkeshus från 1400- och 1500-talen upp sig som pärlor på ett snöre. Har man intresse av att shoppa finns den största shoppinggatan Sögestrasse med varuhus, gallerior, butiker och restauranger på gångavstånd från vårt hotell. Om man vill uppleva något mera kan vi rekommendera en båttur från hamnen i Bremen på floden Weser.

En av dagarna besöker vi anrika Bremer Ratskeller (Bremens rådhuskällare) som grundades samtidigt som stadens rådhus blev färdigställt 1405. I dess källarvalv förvaras över en miljon tyska vinflaskor, de äldsta från 1727. Vi gör en exklusiv vinprovning och avnjuter därefter en middag i genuin miljö på historisk mark. (exkl.)

Dag 4. Till avstigningsorten
Vi lämnar hotellet efter frukost och påbörjar återresan via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

3.290:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 3 hotellövernattningar
 • 3 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 150:-
 • Enkelrum 3 nätter 780:-

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Rådhuskällare med rundvisning,
  vinprovning och middag 490:-

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523