Sök din resa

Harz med Goslar & Europa-Rosarium

7 dagar

8/7 Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Trelleborg

 

Dag 1. Till Trelleborg
Avresa under förmiddagen från Värmland med lämpliga raster längs vägen. Vi åker bekvämt med TT-Lines fartyg Trelleborg-Travemünde med övernattning i insides 2-bäddshytter samt gemensam middag ombord.

Dag 2. Travemünde-Goslar
Idag passerar vi Lübeck, Hamburg och Hannover och fortsätter i riktning mot bergskedjan Harz. Vid ankomst till Goslar checkar vi in för 4 nätter på anrika Hotel der Achtermann**** som delvis är inbyggt i den gamla stadsmuren. Hela den inre stadskärnan är som ett enda stort kulturminnesmärke med smala gator och gränder kantade av korsvirkeshus, den gamla marknadsplatsen vid rådhuset, Siemenshaus och det stora pampiga Kejsarpalatset uppe på höjden. Vi kan känna historiens vingslag när vi senare under eftermiddagen gör en rundtur med minitåget genom det historiska Goslar. Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet. (31 mil)

Dag 3. Wernigerode & Harzer Schmalspurbahnen
Efter frukost åker vi mot Clausthal-Zellerfeld där vi beskådar Tysklands största träkyrka med 2 200 sittplatser. Vi fortsätter till den vackra korsvirkesstaden Wernigerode. Här finns det tid för lunch och strövtåg på egen hand. I Harz måste man åka ånglok! Under eftermiddagen gör vi en trevlig tur med ånglok på smalspårig räls upp i Harzbergen. I Schierke stiger vi av och vår buss tar oss tillbaka till Goslar. Kvällen fri. (13 mil)

Dag 4. Europa-Rosarium & Magdeburg
Efter frukost beger vi oss till södra Harz och den historiska berg- och rosenorten Sangerhausen. Här besöker vi Europa-Rosarium. Parken öppnade 1903 och är världens största rosenpark med en yta av 13 hektar och över 8600 olika rosenarter. Det är en fantastisk upplevelse att beskåda och känna doften av tiotusentals vilda och trädgårdsodlade rosor. Kanske man hittar en favorit som man köper med sig hem. Under återresan till Goslar stannar vi till i Magdeburg, en av de äldsta städerna i de nya förbundsländerna. Den gamla stadskärnan är vacker och andas romantik av en svunnen tid. Det är svårt att föreställa sig att allt var sönderbombat efter andra världskriget. Otto den Store, som blev kejsare i det Heliga romerska riket år 962, var så förtjust i sitt favoritresidens Magdeburg att han gav det i morgongåva till sin fru Editha. Än idag uppskattar magdeburgarna ”sin” Otto, och hans gravplats är dessutom stadens främsta kulturhistoriska byggnad, domkyrkan S:t Mauritius och Katharina, vars mäktiga torn syns på långt håll. Gemensam middag på hotellet. (37 mil)

Dag 5. Harzbergen & båttur Okerstausee
Efter frukost beger vi oss ut i Harzbergen som i århundraden varit rekreationsområde och en bergskedja där mycket ädla metaller har brutits. Vi kör via vattenfallet i Romkerhalle till Hahnenklee som är mest känt som vintersportort, men här finns även en stavkyrka av nordisk modell. Efter en gemensam lunch fortsätter resan till den närliggande Okerstausee. Tillsammans tar vi en härlig båttur över den stora dammanläggningen. Under tiden njuter vi av kaffe och något gott bakverk. Kvällen fri. (60 km)

Dag 6. Goslar-Walsrode-Travemünde
Idag lämnar vi Goslar och gör ett stopp i världens största fågelpark, Walsrode. Parken ligger i ett mycket vackert park- och trädgårdslandskap och här lever omkring 700 olika fågelarter, över 4 000 fåglar från alla kontinenter och klimatzoner. Under några timmar njuter vi av den vackra naturen och de spektakulära fåglarna. Vi fortsätter norrut till Hamburg och kör en liten rundtur genom staden. I Travemünde stiger vi ombord på TT-Lines färja för återresa till Trelleborg. (35 mil)

Dag 7. Till avstigningsorten
Vi äter frukost ombord och lägger till i Trelleborg. Återresa med lämpliga raster längs vägen till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

8.430:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • Båtresa med TT-Line t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • 4 hotellövernattningar
 • 4 middagar
 • 6 frukostar
 • 1 lunch
 • Rundtur med minitåg i Goslar
 • Båttur på Okerstausee inkl. kaffe & kaka
 • Tågresa Wernigerode-Schierke
 • Entré Europa-Rosarium
 • Entré Walsrode Vogelpark
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 300:-
 • Del i fönsterhytt 200:-
 • Enkelrum/insideshytt 1.290:-

Ändringar i programmet förbehålls

Resväg - klicka här

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523