Sök din resa

Hollands blommor

7 dagar

11/4 - med blomstertåget
Buss Krhmn-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Trollhättan-Göteborg

9/5
Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Trollhättan-Göteborg


I år reser vi bekvämt med Stena Line Göteborg-Kiel t/r


Följ med till ett av våra klassiska resmål och möt våren i underbara Holland med mängder av blommor på fälten och i Keukenhofs blomsterpark! Vi besöker Haag med den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag och Amsterdam med alla sina kanaler. Lördag den 13/4 arrangeras det traditionella blomstertåget ”Bloemencorso”, en skördefest till tulpanernas och liljornas ära. Tåget går från Noordwijk till Haarlem och på söndag kommer vi att se de blomstersmyckade vagnarna uppställda i Haarlem.

Dag 1. Till Göteborg
Avresa från Värmland vid lunchtid till Göteborg för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Restaurang Taste är en modern all inclusive bufférestaurang där vi njuter av ett flertal både kalla och varma rätter och desserter, samt fri påfyllning av drycker så som läsk, öl och vin. Spara en slant och förboka smörgåsbord inkl. dryck vid bokningstillfället. Metropolitan heter fartygets à la carte restaurang vars meny innehåller allt från enstaka rätter till trerättersmenyer med tillhörande vinpaket. Kvällen disponeras fritt till att utforska fartygets utbud.

Dag 2. Kiel - Egmond aan Zee
Frukost ombord före ankomsten till Kiel. Resan fortsätter mot Holland med lunchstopp i Tyskland. Under eftermiddagen färdas vi över den 3 mil långa Zuiderzeevallen och vidare till den mysiga fiske­byn Egmond aan Zee som ligger mitt på den holländska Nordsjökusten. Här bor vi 4 nätter på utmärkta Strandhotel Golfzang**** som ligger alldeles intill strandpromenaden. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet. (56 mil)

Dag 3. Blomsterparken Keukenhof
Idag besöker vi Keukenhof i Lisse. Den legendariska blomsterparken täcker en yta av 32 hektar och här planteras årligen mer än 7 miljoner lökväxter, som under våren slår ut i regnbågens alla färger. På området finns ett flertal restauranger och caféer och vi har gott om tid att ströva omkring i parken och bara njuta. Tillfälle ges för inköp av blomsterlökar hos en lökodlare. Under efter­middagen åker vi tillbaka till vårt hotell och tillbringar resten av dagen i Egmond aan Zee på egen hand. (10 mil)

Dag 4. Haag med Panorama Mesdag och blomstertåget
Efter frukost åker vi till Haag, Hollands tredje största stad efter Amsterdam och Rotterdam. Här har det nederländska parlamentet, Europadomstolen och kungahuset sitt säte. Tack vare historien finns det många historiska sevärdheter. Innergårdarna är stadens gömda guldkorn med alla blommor som börjar stå i blom denna årstid. En lokalguide tar oss med på en intressant stadsrundtur som avslutas med ett besök på Panorama Mesdag, Europas största cylinderformade målning, 14 meter hög och 120 meter i diameter. Målningen föreställer byn Scheveningen med havet och sanddynerna. Den är målad av den mest berömda målaren från Hagueskolan, Hendrik Willem Mesdag. Det är den äldsta 1800-tals panoramamålningen som är bevarad i originalskick. Efter denna mycket originella upplevelse smakar det gott med en Rijsttafel till lunch.

Under eftermiddagen besöker vi Haarlem, slutmålet för det berömda blomstertåget. Stadskärnan präglas av historiska byggnader och kullerstensgator. På torget beskådar vi de uppställda kortegevagnarna från det traditionella blomstertåget som dekorerats med tiotusentals tulpaner, hyacinter och andra vårblommor. (Vid avresa 9/5 utgår blomstertåget i Haarlem. Vi åker då till pittoreska Amstelveen och besöker Clara Marias ostfarm och träskofabrik. Här får vi se hur de tillverkar både ost och träskor. Den som vill får möjligheten att smaka på goudaosten som tillverkas på gården eller varför inte köpa ett par äkta holländska träskor.) Kvällen fri i Egmond aan Zee.

Dag 5. Amsterdam
Dagen börjar med en gemensam kanaltur, som är ett bra sätt att lära känna Amsterdam. Hollands huvudstad bju­der på ett fascinerande och unikt stadslandskap med över 100 kilometer kanaler, omkring 90 öar och 1600 broar. Därefter får vi tid på egen hand. Ta gärna en taxi till Muse­umplein, där man hittar Rijksmuseum och Van Gogh mu­seet. Andra sevärdheter är den stora Waterloo-torgmark­naden, blomstermarknaden, Artis Zoo och Anne Franks hus. Rembrandts Torg är omgivet av pubar, restauranger, caféer och uteserveringar. Här hittar man även mycket bra shopping. Att besöka ett pannkakshus är nästan ett måste. Senare under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Kvällen fri.

Dag 6. Egmond aan Zee - Kiel
Vi lämnar Egmond aan Zee och åker mot den tyska gränsen. Efter lunchuppehåll fortsätter vi till Kiel. Återresa med Stena Line till Göteborg med ännu än trevlig kväll ombord.

Dag 7. Till avstigningsorten
Vi njuter av frukostbuffén före ankomsten till Göteborg kl. 09.15. När alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

11/4   8.850:- 
9/5     8.350:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Båtresa t/r
 • Vägavgifter
 • Del i insides 2-bäddshytt
  med över- och underslaf t/r
 • 4 hotellövernattningar
 • 1 middag
 • 6 frukostar
 • 3 luncher
 • Entré till Keukenhof
 • Rundtur i Haag med lokalguide
 • Entré Panorama Mesdag
 • Kanaltur i Amsterdam
 • Besök ostfarm & träskofabrik (avresa 9/5)
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 300:-
 • Enkelrum/insideshytt 1.730:-
 • Enkelrum/fönsterhytt 2.180:-
 • Insideshytt med golvbäddar 180:-
 • Fönsterhytt med över- och underslaf 225:-
 • Fönsterhytt med golvbäddar 360:-
 • Smörgåsbord inkl. dryck 314:-
 • Övriga entréer
 • Måltidsdrycker

Giltigt pass erfordras.

Tidtabell Stena Line:
Göteborg-Kiel 18.45-09.15
Kiel-Göteborg 18.45-09.15

Ändringar i programmet förbehålls.

Länkar:

www.stenaline.se
www.stenaline.se/bordershop-ombord
www.golfzang.nl

www.keukenhof.nl

www.bloemencorso-bollenstreek.nl

www.amsterdam.nl

www.panorama-mesdag.nl

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523