Sök din resa

Hollands blommor med blomstertåget

7 dagar

16/4  Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Trelleborg

6 dagar

21/4  Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Trelleborg

 

Program 7 dagar

Följ med på ett av våra klassiska resmål och möt våren i underbara Holland med mängder av blommor på fälten och i Keukenhofs blomsterpark! Men Holland är inte bara blommor. Självklart upplever vi en traditionell ostmarknad och besöker Amsterdam med alla sina kanaler och stora utbud av konst och kultur. Lördag 21/4 arrangeras det traditionella blomstertåget och vi kommer att se ett stort antal blomstersmyckade vagnar vid startplatsen i Noodwijk.

Dag 1. Till Trelleborg
Avresa under förmiddagen från Värmland med lämpliga raster. Påstigning kan ske på alla orter längs färdvägen. Vi åker bekvämt med TT-lines fartyg Trelleborg-Travemünde med övernattning i insides 2-bäddshytter samt gemensam middag ombord.

Dag 2. Travemünde-Egmond aan Zee
Frukost ombord före ankomsten till Travemünde. Vi åker mot Holland med lunchstopp nära den holländska gränsen. Under eftermiddagen färdas vi över den 3 mil långa Zuiderzeevallen och vidare till den mysiga fiskebyn Egmond aan Zee vid kusten nära Alkmaar. Vi bor 4 nätter på utmärkta Strandhotel Golfzang**** som ligger alldeles intill strandpromenaden. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Egmond aan Zee & utflykt (exkl.)
Idag kan vi njuta av Egmond aan Zee med de långa sandstränderna och ett mysigt centrum som bjuder på shopping i trevliga butiker. Kvällen fri.

Utflykt till Delft, Madurodam  & Panorama Mesdag i Haag (exkl.)
I Delft besöker vi fajansfabriken De Deltse Pauw, som tillverkar det berömda blåvita handmålade porslinet. Erfarna målare applicerar vackra och mycket detaljerade utsmyckningar för hand. Vi beskådar de färdiga produkterna i utställningslokalen och passar på att göra förmånliga inköp i butiken. Turen fortsätter till lilleputtlandet Madurodam, som är Holland i miniatyr. Efter en gemensam lunch besöker vi rundmålningen Panorama Mesdag, som är Hollands största konstverk. Den 14 m höga illusionen, med en omkrets på inte mindre än 120 m, målades av konstnären Hendrik Willem Mesdag. Konstverket tillhör en av världens största och mest välbevarade panoramamålningar och skildrar livet i Scheveningen vid kusten år 1881.  Senare under eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell för att tillbringa resten av dagen och kvällen på egen hand.

Dag 4. Amsterdam
Dagen börjar med en gemensam kanaltur, som är ett bra sätt att lära känna Amsterdam. Hollands huvudstad bjuder på ett fascinerande och unikt stadslandskap med över hundra kilometer kanaler, omkring 90 öar och 1600 broar. Därefter får vi tid på egen hand. Ta gärna en taxi till Museumplein, där man hittar Rijksmuseum och Van Gogh museet. Andra sevärdheter är den stora Waterloo torgmarknaden, blomstermarknaden, Artis Zoo och Anne Franks hus. Rembrandts Torg är omgivet av pubar, restauranger, caféer och uteserveringar. Här hittar man även mycket bra shopping. Att besöka ett pannkakshus är nästan ett måste. Senare under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. På kvällen tar reseledaren med oss till en lokal restaurang i Egmond aan Zee för en gemensam middag (exkl.).

Dag 5. Alkmaar med ostmarknad & blomsterparken Keukenhof
Efter frukost åker vi till Alkmaar för att vara med på den traditionella ostmarknaden, ett strålande skådespel, som har traditioner sedan 1604. Vi fortsätter turen genom ett bälte av färgsprakande blomsterfält till en av resans höjdpunkter - blomsterparken Keukenhof. Den legendariska blomsterparken täcker en yta av 32 hektar och här planteras årligen mer än 7 miljoner lökväxter, som under våren slår ut i regnbågens alla färger. Tillfälle ges för inköp av blomsterlökar hos en lökodlare. Kvällen fri.

Dag 6. Egmond aan Zee-Nordwijk-Travemünde
Efter en tidig frukost lämnar vi vårt hotell och åker till Noordwijk, startplatsen för blomstertåget. Här får vi se fantastiska blomsterdekorationer som pryder de stillastående ekipagen, innan paraden sakta börjar röra sig mot Haarlem. Vi fortsätter mot den tyska gränsen och efter lunchuppehållet vidare till Lübeck för ett stopp för shopping om tiden medger. Vi räknar med att komma fram till färjan i Travemünde kl. 20.00, 2-bäddshytter och en gemensam middagsbuffé väntar på oss ombord.

Dag 7. Till avstigningsorten
Vi äter frukost ombord och lägger till i Trelleborg kl. 07.30. Återresa till våra avstigningsorter.

 

För resan på 6 dagar, se programblad nedan.

  Programblad Hollands blommor 6 dagar

  Programblad Hollands blommor 7 dagar


Pris:

8.390:-
Boka senast 19/3.

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Båtresa med TT-line t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt t/r
 • Förekommande vägavgifter
 • 4 hotellövernattningar
 • 3 middagar (dag 1, 2 & 6)
 • 6 frukostar
 • 2 luncher (dag 2 & 6)
 • Kanaltur i Amsterdam
 • Besök på ostmarknaden
 • Entré till Keukenhof
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningskydd mot sjukdom 300:-
 • Del i utsideshytt 200:-
 • Enkelrum/insideshytt 1.740:-

Utflykter:

bokas vid anmälan

 • Delft, Madurodam inkl. lunch &
  Panorama Mesdag (dag 3) 590:-
 • Middag (dag 4) 300:-

Ändringar i programmet förbehålls.

Länkar:

www.golfzang.nl
www.keukenhof.nl
www.bloemencorso-bollenstreek.nl
www.amsterdam.nl 
www.panorama-mesdag.nl

Resväg:

https://goo.gl/maps/VQE9nj41ZK62

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523