Sök din resa

Kroatien - Novigrad

12 dagar

15/9
Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

15 dagar

14/9
Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Dag 1. Till Rostock
Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för mat och shopping. Övernattning på Hotel Elbotel i Rostock.

Dag 2. Rostock-Bayern
Resan fortsätter på bekväma tyska motorvägar utanför städerna Berlin, Leipzig och Nürnberg. Middag och övernattning norr om München. (68 mil)

Dag 3. Bayern-Istrien
Dagens etapp går förbi München och senare genom den österrikiska alpvärlden med vackra vyer i alla väderstreck. Vi passerar orter som Spittal och Villach, innan vi kommer in i Slovenien. Resan går på nya motorvägar utanför huvudstaden Ljubljana innan vi når vårt mål på Istrienhalvön i Kroatien. (65-67 mil)

Novigrad är en liten idyllisk fiskeby med ca 4 000 invånare. Här bor vi 7 respektive 10 nätter på populära Hotel Maestral**** beläget endast 100 m från den egna stranden och havsvattenpoolen. Vi har rum med balkong och havsutsikt. Frukost och middag serveras varje dag och till middagarna ingår valfria drycker som öl, läsk, vatten, juice och lokalt vin. På hotellet finns poolområden med solsängar, relaxavdelning, taverna, butiker, möteslokaler, gratis wi-fi m.m. Det är endast 10 min. promenad längs den fina strandpromenaden in till centrum, för de som inte vill gå finns det minitåg. I centrum, vid den mysiga hamnen, finns det gott om caféer, barer, affärer och restauranger.

Dag 4-9/12. I Kroatien
Här finns alla förutsättningar för en skön vistelse. Det finns möjlighet till lata dagar vid poolen eller stranden, härliga promenader och bra och prisvärd shopping. För den aktive finns det ett stort utbud av aktiviteter som t.ex. cykling, gym och en rad olika vattensporter. Vi erbjuder även intressanta utflykter. En av dagarna besöker vi två av Istriens i särklass vackraste byar. Den charmiga byn Groznjan, Istriens kulturella centrum, och medeltidabyn Motovun, beläget högst upp på ett berg med utsikt över Mirnafloden. Vi gör en båttur längs Istrienkusten och besöker de vackra städerna Rovinj och Vrsar.

Dag 10/13. Kroatien-Bayern
Efter frukost påbörjar vi hemresan, som går via Trieste i Italien vidare mot Österrike. Vi passerar Villach och Salzburg och framemot eftermiddagen kommer vi in i Tyskland för middag och övernattning. (65-67 mil)

Dag 11/14. Bayern-Rostock
Resan fortsätter norrut till Rostock för middag och resans sista övernattning. (68 mil)

Dag 12/15. Till avstigningsorten
Vi tar morgonfärjan till Gedser, kör vidare genom Danmark och senare från Helsingör till Helsingborg. Under eftermiddagen och kvällen når vi våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

12 dagar  9.250:-
15 dagar  11.350:-                                             

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 11/14 övernattningar
 • 10/13 middagar (ej dag 1)
 • 11/14 frukostar
 • Måltidsdrycker på Hotel Maestral
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 350:-
 • Enkelrum 11 nätter 1.300:-
 • Enkelrum 14 nätter 1.600:-

Utflykter:

 • Båttur Istrienkusten inkl. lunch och dryck 300:-
 • Groznjan & Motovun med vinprovning 250:-

Snittemperaturer:
Dag:
Sept. 25o
Vatten:
Sept. 22o

Länkar:

www.croatia.hr
www.aminess.com

Resväg - klicka här

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523