Sök din resa

München med oktoberfest

5 dagar

1/10 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Dag 1. Till Hannover
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden. Middag och övernattning på Leonardo Hotel Hannover Airport****.

Dag 2. Hannover-München
Resan fortsätter söderut mot Bayern med lämpliga raster längs vägen. Senare under eftermiddagen kommer vi till München, där Oktoberfeststämning råder. Vi installerar oss för 2 nätter på Hotel Ibis Muenchen City West*** och äter en gemensam middag på hotellet. Därefter är kvällen fri. Från tunnelbanestationen utanför hotellet tar man sig på 10 minuter till Oktoberfestplatsen på Theresienwiese. Münchens Oktoberfest grundades för drygt 200 år sedan i samband med det kungliga bröllopet den 12 oktober 1810 mellan Ludvig I av Bayern och prinsessan Therese av Sachsen-Hildburghausen. Festen pågick i dagar och avslutates med en hästkapplöpning på nyutnämnda ”Theresienwiese”. Nuförtiden reser de lokala Münchenbryggerierna ett tiotal olika tält. Bryggeriet Hofbräu har det största öltältet som rymmer ca 7 000 sittande inomhus och 3 000 utomhus. (64 mil)

Dag 3. München & Oktoberfest
Idag firar Tyskland återföreningsdagen och alla affärer är stängda. Följ gärna med på en stadspromenad med svensktalande lokalguide genom Münchens medeltida stadskärna (exkl.). En av sevärdheterna är Frauenkirche, byggd i mitten av 1400-talet, och en av Tysklands största kyrkor. Kupolerna som kröner tornen mäter 100 meter över marken. Från det Nya Rådhuset vid Marienplatz spelar ett vackert klockspel varje hel timme. Byggnadens nygotiska fasad är en favoritbakgrund för souvenirbilder! Ta trapporna upp till toppen av det 85 meter höga tornet och skåda en fantastisk utsikt över staden. Resten av dagen och kvällen tillbringas efter eget tycke på den stora festplatsen Theresienwiese, där man njuter av öl, mat, musik och olika festattraktioner.

Dag 4. München-Niemegk
Efter en längre sovmorgon är det dags att ta farväl av München och påbörja hemfärden. Middag och övernattning på Landhotel Im Fläming***. (50 mil)

Dag 5. Till avstigningsorten
Tidig frukost och avresa till Rostock. Vi tar färjan till Gedser i Danmark och sedan via Helsingör-Helsingborg och vi­dare till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

7.890:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 4 hotellövernattningar
 • 3 middagar
 • 4 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom  250:-
 • Enkelrum 4 nätter 2.620:-
 • Stadsvandring med svensktalande
  lokalguide i München 100:-

Länkar:

www.accorhotels.com
www.oktoberfest.de

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523