Sök din resa

Nordtyska pärlor - Lübeck & Schwerin

4 dagar

23/8
Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Dag 1. Till Lübeck
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster längs vägen. Kort färjetur till Helsingör och senare ny färjetur från Rödby till Puttgarden. Vi fortsätter till Lübeck där vi bor 3 nätter på lyxiga Park Inn by Radisson Lübeck****. Hotellet ligger på 5 minuters promenad till Lübecks charmiga gamla stadsdel med Rådhuset, Burgkloster och Koberg - ett helt bevarat kvarter från 1200-talet och skyddat av UNESCO som världskulturarv. Första kvällen i Lübeck äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. I Lübeck
Idag passar vi på att handla förmånligt på köpcentret Citti-Markt. Resten av dagen och kvällen spenderas på egen hand. Lübeck präglas av medeltida bebyggelse och många sevärdheter. Domkyrkan, som förstördes svårt under andra världskriget, är det äldsta byggnadsverket och innehåller många konstverk, främst det 17 meter höga Triumfkorset. Rådhusets mörka tegelstenar framhävs markant gentemot den övriga, i klassiskt rött hållna bebyggelsen. Holstensporten till Gamla Stan är symbol för den forna ”Hansans Drottning” och stadens mest berömda byggnad. Den 3,5 meter tjocka skyddsmuren i sengotisk stil härstammar från 1400-talet och höll 1855 nästan på att falla offer för järnvägsbygget. Men de båda tornen bibehölls och blev slutligen Lübecks vårdtecken. Huvudgatan i centrum är Breite Strasse och det är här och på parallellgatan Königstrasse, som de flesta affärer, varuhus och restauranger finns. Glöm inte att göra ett besök på Niedereggers Café med Marsipansalongen, där historien om ”Sötsakernas Kung” berättas. I bottenvåningen finns härliga souvenirer i idel marsipan att köpa.

Dag 3. Schwerin
Idag besöker vi Schwerin, Tysklands minsta delstatshuvudstad, med en sjö som sträcker sig långt in i staden. Den inbjudande vackra gamla stadskärnan charmerar med slingrande gränder och vackra torg kantade av historiska byggnader, allt i originalskick eftersom inget förstördes under andra världskriget. På en ö i Schwerinersee, Tysklands fjärde största sjö, ligger det imponerande sagoslottet Schloss Schwerin. Det nuvarande slottet uppfördes under 1840- och 1850 talen av hertigen av Mecklenburg-Schwerin. Det var här hertigfamiljen bodde fram till slottet övergick i tyska statens ägo som ett resultat av tyska novemberrevolutionen år 1919. Det finns torn, burspråk och ornament överallt och på baksidan ligger ett nyrenoverat orangeri med en pelarstödd bro mot vattnet. Under vår vistelse i Schwerin visar lokalguiden oss alla sevärdheter. Vi promenerar i slottsträdgården, äter lunch i historisk miljö och får en guidad visning av Schwerins vackra slott. Under sen eftermiddag återvänder vi till Lübeck. Kvällen fri. (14 mil)

Dag 4. Till avstigningsorten
Efter frukost lämnar vi Lübeck för hemresa via färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

5.350:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 3 hotellövernattningar
 • 1 middag
 • 3 frukostar
 • 1 lunch
 • Stadsrundtur- & vandring med lokalguide
 • Entré och guidad rundvandring Slott Schwerin
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 250:-
 • Enkelrum 3 nätter 1.530:-

Länkar:

www.parkinn.com/hotel-luebeck
www.museum-schwerin.de

Resväg - klicka här

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523