Sök din resa

Paris med Bryssel

8 dagar

29/6 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Dag 1. Till Cloppenburg
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster efter vägen. Kort färjetur till Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden. Vi fortsätter mot Bremen och vidare till Cloppenburg för middag och övernattning på Park Hotel Cloppenburg****.

Dag 2. Cloppenburg-Paris
Idag passerar vi Ruhrområdet innan vi kommer in i Belgien, passerar Liège och anländer på kvällen till Paris. Vi installerar oss för 4 nätter på Hôtel Ibis Paris 17 Clichy-Batignolles***. Hotellet ligger på Avenue de Clichy nära Montmartre i norra Paris. Middag på hotellet. (72 mil)

Dag 3. Stadsrundtur & Montmartre
Vistelsen i Paris inleds med en stadsrundtur med skandinavisktalande guide som visar oss det bästa av Paris. Bland många sevärdheter glider avenyn Champs-Élysées, Triumfbågen, Eiffeltornet och den praktfulla kate­dralen Notre Dame förbi vårt bussfönster. Sedan finns det gott om tid att utforska staden på egen hand. Strosa omkring på gator och torg, slå dig ner vid en bistro, beställ en café au lait och en croissant och gör som fransmännen - njut av livet! Tidigt på kvällen beger vi oss upp till Montmartre med det lilla turisttåget. Vi vandrar runt bland kullerstensgränderna förbi Place du Tertre, målarnas torg, där konstnärerna håller till och vi passar på att njuta av Paris vackraste utsikt från foten av den bländvita kyrkan Sacré Coeur. Efter en gemensam middag på en gemytlig restaurang avslutar vi kvällen med en hänförande rundtur i ett vackert upplyst Paris. En magisk upplevelse!

Dag 4. Monets trädgårdar
Under förmiddagen gör vi en utflykt till den mysiga byn Giverny ca 7 mil väster om Paris. Här besöker vi Claude Monets trädgård för att uppleva den underbara atmosfären av blommor och doftande kryddor. Här levde en av impressionismens förgrundsfigurer under halva sitt liv. Vi får se det rosa huset, den japanska trädgården med näckrosdammen och den berömda bron. Eftermiddagen och kvällen fri.

Utflykt med reseledaren: De showsugna får se en fantastisk färgsprakande show med ett glas champagne på anrika Moulin Rouge. Det blir cancan, glitter & glamour (exkl.).

Dag 5. Sevärdheter & shopping
Efter frukost kör vi en busstur med möjlighet att stiga av på olika platser för att uppleva olika sevärdheter på egen hand. Vi stannar vid Operan för en shoppingrunda på det mest kända varuhusen Galeries Lafayette och Le Printemps. Beskåda den futuristiska byggnaden Centre Pompidou, där rulltrapporna sitter utanpå fasaden. Katedralen Notre Dame beläget på en ö i Seine får man bara inte missa! Den lilla, men mycket kända Mona Lisa finns att beskåda på konstmuseet Louvren. Sista stoppet är vid Eiffeltornet, där man har tid att åka upp i tornet (exkl.) eller ta en båttur på Seine (exkl.). I närheten finns trevliga lunchrestauranger att besöka. Kvällen fri.

Dag 6. Paris-Bryssel
Idag tar vi farväl av Paris. Vi passerar Waterloo och ser vid sidan av motorvägen Lejonkullen, där Napoleon mötte sitt öde. Vid ankomst i Bryssel kör vi en liten rundtur och ett flertal klassiska sevärdheter skymtar förbi bussfönstret. Vi besöker Grand Place, Bryssels hjärta och ett av Europas vackraste torg med fantastiska medeltida fasader, populära utomhuskaféer och små källarrestauranger. Vi beskådar den berömda bronsstatyn Manneken Pis, som symboliserar Brysselborgarnas avsaknad av respekt för överheten. Öl är kultur i Belgien och här finns över 300 sorters öl – Leffe och Gueuze är två populära sorter. Chokladbutikerna ligger på rad och är fyllda med läckerheter som är en perfekt present att ta med sig hem. Middag och övernattning på Bedford Hotel & Congress Centre***. (32 mil)

Dag 7. Bryssel-Travemünde
Innan vi lämnar Bryssel gör vi ett fotostopp vid det imponerande landmärke Atomium, som ursprungligen byggdes som huvudpaviljong för Bryssels världsutställning 1958. Atomium symboliserade fred, tro på utveckling och en optimistisk syn på framtiden. Den fantastiska byggnaden är hela 102 meter hög och består av en järnkristall som representerar en cell förstorad 165 miljarder gånger. Vi fortsätter mot den tyska gränsen och efter lunchuppehållet vidare till Lübeck för ett stopp för shop­ping om tiden medger. Vi räknar med att komma fram till färjan i Travemünde kl. 20.00, 2-bäddshytter och en gemensam middagsbuffé väntar på oss ombord. (67 mil)

Dag 8. Till avstigningsorten
Vi äter frukost ombord och lägger till i Trelleborg kl. 07.30. Återresa till våra avstigningsorter.

 

 


Pris:

10.970:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Båtresa med TT-Line
 • Båtresa Helsingborg-Helsingör
  & Rödby-Puttgarden
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • 6 hotellövernattningar
 • 5 middagar
 • 7 frukostar
 • Utflykter & entréer enl. program
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 350:-
 • Enkelrum/insideshytt 4.390:-
 • Ev. entréer

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Moulin Rouge show med champagne 1.360:-

Länkar:

www.parkhotel-cloppenburg.de
www.accorhotels.com
www.hotelbedford.be

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523