Sök din resa

Rügen runt på cykel

6 dagar

25/6 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Dag 1. Till Stralsund
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster längs vägen. Vi fortsätter med färjan till Helsingör och vidare över de danska öarna till Gedser. Färjan till Rostock avgår kl. 19.00 och under överfarten finns tillfälle att äta en bit mat i restaurangen eller caféterian. Vid ankomst till Rostock fortsätter vi den sista biten till Stralsund. Övernattning på arcona Hotel Baltic**** som ligger centralt nära Gamla stan och hamnen.

Dag 2. Stralsund-Putbus-Sellin
Efter frukost samlas vi för information och utdelning av cykelkartor. Därefter hämtar vi ut våra cyklar som finns vid hotellet. Samtliga är damcyklar och utrustade med bl.a. 7 eller 8 växlar, cykelväska samt hand- och fotbroms. Vi cyklar i vår egen takt med hjälp av en utmärkt cykelkarta eller tillsammans med vår reseledare. Dagens cykeltur leder oss genom Rügens södra del till Putbus, den gamla residensstaden med sin klassiska byggstil och vidare genom fridfulla våtlandskap fram till kusten. Från Putbus tar vi "Rasender Roland", ett veterantåg med ånglok på smalspårig bana. I Sellin stiger vi av tåget. Middag och övernattning på HOTEL XENIA Ostseeband Sellin***. (Cykling ca 45 km)

Dag 3. Sellin-Neu Mukran/Sassnitz
Idag cyklar vi genom nationalparken Granitz till Binz som är den största badorten på Rügen. Binz kännetecknas av typiskt tyska badortshus med långa glasverandor. Härifrån ser man de enormt långa vita badstränderna och de mäktiga kritklipporna. Prora är en ort med intressant historia. Här finns en semesteranläggning som Hitler påbörjade bygga 1936. Tanken var att bygga ett bad för 20 000 gäster men kriget avbröt byggandet. I dag rymmer några av byggnaderna ett museum och ett galleri. Senare under eftermiddagen når vi till Hotel Staphel*** med lantligt läge och skogen intill. Efter inkvartering tar vi en liten skogspromenad till en närliggande restaurang för gemensam middag. (Cykling ca 30 km)

Dag 4. Sassnitz-halvön Wittow/Breege
Vi börjar dagen med att cykla upp till Rügens högsta och mest bekanta punkt, de mäktiga över 100 meter höga kritklipporna Kungsstolen (Königsstuhl). Stigningen belönas med bedårande utsikt! Efter en välförtjänt paus bär det utför med härliga vyer utöver norra Rügen. Kanske cyklar vi ända upp till fyren på Kap Arkona innan det är dags för middag och övernattning på Hotel am Wasser***. (Cykling ca 35-50 km)

Dag 5. Breege-Hiddensee-Stralsund
Den avslutande cykeletappen börjar med att vi tar färjan över till Hiddensee, Rügens lilla systerö. Ön besitter en naturlig skönhet och är ett av de sista naturlandskapen i Mellaneuropa - dessutom helt bilfri. Tätt intill varandra hittar man höga klippor, låglänt kust, landtungor och strandsjöar. Öns enastående atmosfär har alltid lockat författare, diktare, konstnärer och skådespelare. Till de mest kända gästerna hör bland andra Albert Einstein, Thomas Mann och Billy Wilder. Något vi absolut inte bör missa är att klättra upp i fyrtornet Dornbusch på öns norra del. Härifrån har man en fantastisk utsikt över Hiddensee och delar av Rügen och vid klart väder ända till Stralsund. Under eftermiddagen lämnar vi ön med färja till Stralsund. Stadens stadskärna med en mängd historiska byggnader och en medeltidshamn finns med på UNESCOs världsarvslista. Efter att vi har lämnat våra cyklar vid hotellet väntar middag och övernattning på arcona Hotel Baltic****. (Cykling ca 25 km)

Dag 6. Till avstigningsorten
Efter frukost lämnar vi Stralsund och kör till Rostock. Vi tar färjan till Gedser, Danmark. Färden går sedan via Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter med lämpliga raster.

 


Pris:

9.690:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 5 hotellövernattningar
 • 4 middagar
 • 5 frukostar
 • Bagagetransport från hotell till hotell
 • Tågbiljett Rasender Roland
 • Färjebiljett Rügen-Hiddensee t/r
 • Cykelhyra 4 dagar
 • 1 cykelkarta/rum
 • Lokal cykelguide
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 300:-
 • Enkelrum 5 nätter  1.550:-
 • Ev. entréer

Reseledare: Diana Popelar från Cycling Sweden.

För våra cykelresor gäller:
Cykelhjälm är obligatorisk! Egen cykelhjälm medtages. Cykling sker på eget ansvar.

Cykla i din egen takt eller tillsammans med vår reseledare. Vårt bagage lastas i bussen och finns på nästa hotell vid ankomst.

OBS!
Passet skall medföras i handbagaget under cyklingen.

Cykelvägarna är av varierande underlag
Det finns såväl utbygda cykelvägar som asfalterade bygator. Vissa vägar som går över fält, genom skogar och byar kan vara belagda med kullersten. Det finns vägar som är belagda med betongblock samt på vissa avsnitt ligger cykelvägen i utkanten av stora leder med tät biltrafik.

Delta utan cykel
Man kan delta i resan utan att cykla och åker i stället med bussen mellan hotellen. Det blir då gott om tid på de olika övernattningsorterna.

Länkar:

www.baltic.arcona.de
www.hotel-xenia.de
www.hotel-staphel.de
www.hotelamwasser.m-vp.de

Resväg - klicka här

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523