Sök din resa

Salou - Spanska Guldkusten

16 dagar

6/10 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Uddevalla-Göteborg-Helsingborg

 

Dag 1.  Till Bad Oldesloe
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur över till danska Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden i Tyskland. Övernattning på Tryp by Wyndam Hotel*** i Bad Oldesloe söder om Lübeck.

Dag 2. Bad Oldesloe -Hirschberg
Resan fortsätter söderut på fina tyska motorvägar utanför städerna Hannover, Göttingen, Kassel och Frankfurt. Vi rastar regelbundet för lunch och kaffe på trevliga platser. Middag och övernattning strax norr om Heidelberg. (63 mil)

Dag 3.  Hirschberg -Rhônedalen
I närheten av Mulhouse kommer vi in i Frankrike. Vi passerar bl.a. städerna Besancon och Lyon, innan vi når Hotel Ibis Saint Rambert D'Albon*** i Rhônedalen där vi stannar för middag och övernattning. (68 mil)

Dag 4.  Rhônedalen-Salou
Vi kör utanför städerna Orange, Nimes och Perpignan och kommer snart in i Spanien. Salou, som ligger 11 mil sydväst om Barcelona, är en av de större semesterorterna på Costa Dorada. Här bor vi 9 nätter på Hotel Da Vinci Royal***.  Hotellet har 227 rum, 6 våningar och eget poolområde med gratis solstolar. Alla rum har bad/dusch, WC, pentry, telefon, satellit-TV och safe. Pentryt har enkel köksutrustning med spis, kylskåp, kastruller, porslin, bestick och glas. Hotellet ligger i centrum och avståndet till stranden endast 200 m. Vi har frukost och middag på hotellet varje dag i form av buffé. (70 mil)

Dag 5-12.  I Salou
Costa Dorada heter kustremsan som börjar söder om Barcelona, passerar utanför Tarragona och slutar nere vid floden Ebros mynning. Stränderna är långgrunda och täckta med guldfärgad finkornig sand, som bara finns här. Costa Dorada betyder förresten Guldkusten.

Salou, som har ca 22 000 invånare, har en vacker strandpromenad med vajande palmer och en rad uteserveringar. Salou har numera vuxit ihop med grannorten Cambrils, som har många charmiga kvarter och en liten pittoresk hamn med många fiskrestauranger, som är väl värda ett besök. Under vistelsen erbjuder vi sevärda och intressanta utflykter till bl.a. Barcelona, Tarragona eller Torres vingård. I övrigt fyller vi dagarna med lata stunder vid poolen eller på stranden, tar ett svalkande dopp i Medelhavet eller shoppar i butiker och på marknader. För golfspelare finns flera utmärkta golfbanor i omgivningarna.

Dag 13.  Salou- Rhônedalen
Dags att ta farväl av Salou och påbörja hemfärden, som går på snabba och bekväma vägar genom ett omväxlande landskap. Middag och övernattning på Hotel Ibis Saint Rambert D'Albon***. (70 mil)

Dag 14. Rhônedalen-Hirschberg
Dagens etapp går norrut längs floden Rhône förbi städerna Lyon och Mulhouse. Under eftermiddagen är vi tillbaka i Tyskland för middag och logi på Hotel Scheid*** i Schriesheim. (68 mil)

Dag 15.  Hirschberg - Bad Oldesloe
I dag passeras städer såsom Frankfurt, Kassel och Göttingen på vår väg mot norr. Middag och övernattning i Bad Oldesloe. (63 mil)

Dag 16.  Till avstigningorten
Efter frukost går resan upp till Puttgarden och färjan till Rödby. Vid 14-tiden är vi tillbaka i Helsingborg och sedan återstår endast sista etappen till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

11.980:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 15 övernattningar  
 • 14 middagar (ej dag 1)
 • 15 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 400:-
 • Enkelrum 15 nätter 2.680:-
 • Golfbag (ej vagn) 200:-

Utflykter:

 • Halvdag Torres vingård € 25
 • Heldag Barcelona € 30
 • Halvdag Tarragona € 10

Snittemperaturer:
Okt: Dag 22o, natt 15o

Länkar:

www.salou.es
www.besthotels.es
www.costadaurada.org
www.tourspain.es
www.golfspain.com
www.torres.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523