Sök din resa

Tjeckien med Prag

8 dagar

15/9
Buss Sunne-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Dag 1. Till Rostock
Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Ro­stock. Under överfarten blir det tid för mat och shop­ping. Övernattning på Hotel Sportforum**.

Dag 2. Rostock-Karlovy Vary (Karlsbad)
Vi fortsätter söderut genom Tyskland med lämpliga raster längs vägen mot den västra delen av Tjeckien. Under eftermiddagen kommer vi till ”kurorternas kurort” Karlsbad, eller Karlovy Vary som den heter på tjeckiska. Orten är en av de tre viktigaste kurorterna i Tjeckien och ligger i en vackert skogsbeklädd dal och är känd för sina 12 varma termiska källor. Det är även här som Tjeckiens största filmfestival hålls varje år. Vi bor 2 nätter på förstklassiga kurhotell Wellness Hotel Jean De Carro****. Hotellet ligger på en kulle med fin utsikt över stadens kyrkkupoler och vackra byggnader. (60 mil)

Dag 3. Karlovy Vary (Karlsbad) & Mariánské Lázně (Marienbad)
Karlovy Vary är känt för sin produktion av örtlikören Becherovka, porslinstillverkning och Moserglaset, som anses vara ett av Tjeckiens i särklass bästa glas. Vi besöker det berömda MOSER glasbruksmuseum & fabrik. Glasfabriken öppnades av Ludwig Moser 1893 och blev hovleverantör till Österrike-Ungerns kejsare Franz Josef I, Persiens shah Musaffereddine och Englands kung Edward VII. Än idag är Moser en av världens bästa glastillverkare med ekovänlig och blyfri produktion. Därefter tar lokalguiden med oss på en promenad genom denna vackra kurort som fick sitt namn efter Karl IV. Kejsaren fann källorna under år 1358 under en jaktexpedition. Staden fick sitt första badhus redan på 1800-talet. Många kända personer har kommit från hela Europa för att få spa-behandling här, bland annat Goethe, Beethoven, Chopin och Karl Marx. Vattnet från de varma källorna pumpas upp i olika brunnar, där man själv kan dricka ur karaktäristiska muggar. Vattnets temperatur ligger mellan 30 - 65 grader och är mycket mineralrikt. Efter en gemensam lunch fortsätter vår utflykt till Mariánské Lázně (Marienbad), som är den näst största kurorten med ca 40 mineralkällor runt om i staden. Lokalguiden visar oss stadens sevärdheter med bl.a. de många mineralkällor och det pampiga brunnspalatset Colonnade. (12 mil)

Dag 4. Karlovy Vary-Plzen-Prag
Idag fortsätter resan mot Plzen, ölets huvudstad. Här finns tre ölbryggerier, varav Pilsner Urquell är det mest kända tjeckiska ölmärket. Vi besöker Pilsner Urquells bryggeri där vi får se hur ölet bryggdes förr och vilka redskap som användes. Under visningen får vi smakprov på Pilsner Urquell. Efter en gemensam lunch i bryggeriets egen restaurang fortsätter vi resan till Prag där vi installerar oss för 3 nätter på Hotel Ambiance****. Från hotellet är det bara några minuters promenad till Vaclavplatsen och Nationalmuséet. Hotel Ambiance som öppnades 2015 har hög standard med moderna rum och bra service. I anslutning till hotellet finns ett stort utbud av restauranger och barer. Gemensam middag på en när­belägen restaurang. (13 mil)

Dag 5-6. I Prag
Under två dagar ska vi lära känna Tjeckiens huvudstad, vackert belägen vid floden Moldau. Ovanför staden reser sig den ståtliga borgen Hradcany med Vituskatedralen, som bjuder på en vacker utsikt över staden och Karlsbron. Nedanför, i stadsdelen Mala Strana, slingrar sig de små gränderna som kantas av vackra hus och trevliga vinstugor. I den nya stadsdelen ligger bl.a. Rådhuset med det astro­nomiska uret, Kruttornet och den kända Vaclavplatsen. Under vistelsen i Prag erbjuder vi sevärda och intressan­ta utflykter. Vi kommer att göra en stadsvandring med svensktalande lokalguide och en kvällsutflykt med folkloreafton.

Dag 7. Prag-Rostock
Vi lämnar Prag och åker mot Dresden, där vi gör en kort rundtur för att se de pampiga byggnaderna Semperoperan, slottet Zwinger och den nyrenoverade Frauenkirche. Dresden är en av Tysklands vackraste städer och ligger vid floden Elbe. Under eftermiddagen går resan utanför Berlin tillbaka till Rostock för middag och övernattning på Hotel Elbotel***. (55 mil)

Dag 8. Rostock-avstigningsorten
Vi tar morgonfärjan till Gedser och vidare till Helsingborg innan vi når våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

8.250:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 7 hotellövernattningar
 • 4 middagar
 • 7 frukostar
 • 1 lunch
 • 1 ölprovning
 • Lokalguide i Karlovy Vary &
  Mariánské Lázně
 • Entré & guidad tur i Mosers
  glasbruksmuseum & fabrik
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 300:-
 • Enkelrum 7 nätter 1.750:-

Utflykter i Prag:

(bokas vid anmälan)

 • Stadsvandring 250:-
 • Folkloreafton med middag 400:-

Länkar:

www.jeandecarro.com
www.moser-glass.com
www.prague-info.cz
www.ambiancehotel.cz

Resväg - klicka här

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523