Sök din resa

Tyrolen med musikfest & utflykter

8 dagar

24/9 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Dag 1. Till Berlin
Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för mat och shopping. Övernattning på ECONTEL HOTEL Berlin Charlottenburg***.

Dag 2. Berlin - St. Johann
Resan fortsätter söderut på fina och snabba motorvägar genom Tyskland och efter München syns alperna i fjärran. Vi passerar gränsen till Österrike och snart är vi framme i St. Johann (670 m ö.h.). Här bor vi 5 nätter på Hotel Gasthof zur Schönen Aussicht***. Hotellet ligger bredvid skidbacken vid foten av Kitzbühler Horn och bara 10 minuters promenad till centrala St. Johann. Alla rum har balkong, kabel-TV, värdeskåp samt badrum med badrockar och hårtork. Hotellets Spa-anläggning erbjuder bastu, ångbad, infraröd kabin och solarium. Från solterrassen har man panoramautsikt över de omgivande bergen. (71 mil)

Dag 3. St. Johann & Premiärkväll
Idag stiftar vi bekantskap med den charmiga alpbyn St. Johann. Här möter vi riktig österrikisk gästvänlighet och trevliga människor. Byn är mycket charmig med de typiska blom­lådorna, mysiga caféer, barer och restauranger. Efter en gemensam middag på hotellet är det dags att ta bussen till Ellmau (3 mil) och musikfestens öppningsgala. Varje kväll finns bord för oss reserverade i det stora uppvärmda festtältet. Blåsmusikkåren tågar in och borgmästaren hälsar välkommen. Kvällen bjuder på en mycket underhållande tyrolerafton med folkdanser, musik och sång. Här är stämningen hög! Möjlighet att köpa drycker samtliga kvällar (exkl.). (3 mil)

Dag 4. Salzburg & Folkmusikkväll
Efter frukost tar vi plats i bussen och åker till Salzburg, Mozarts födelsestad. En svensktalande lokalguide visar oss den historiska stadskärnan och naturligtvis berömda Getreidegasse med Mozarts födelsehus (exkl.). Lite tid för shopping på den vackra huvudgatan Getreidsgasse lockar definitivt. Åter i St. Johann äter vi middag på hotellet och avslutar sedan dagen med en trevlig kväll i Ellmaus festtält, där folkmusikanten Marc Pircher, familjensemblen Oesch´s die Dritten och musikgruppen Kastelruther Spatzen, alla kända från den stora folkmusikscenen i Österrike, står för kvällens under­hållning. (19 mil)

Dag 5. ”Frühschoppen” & Schlagerkväll
Under förmiddagen tar vi linbanan upp till en bergsrestaurang i regionen Kitzbüheler Alpen. Från toppen har vi en fantastisk utsikt över alpvärlden. Här bjuds vi på traditionell underhållning och möjlighet att äta lunch (exkl.). På kvällen väntar ett stjärnspäckat schlagermusikprogram med liveband och soloartisterna Andy Borg, Howard Carpendale samt musikduon Die Amigos.

Dag 6. Kitzbühel & Starkväll
Efter frukost åker vi till den charmiga skidorten Kitzbühel. Här kan vi promenera i den livliga stadskärnan med många affärer eller ta linbanan upp till Hahnenkamm för att se varifrån det världsberömda störtloppet går av stapeln och njuta av utsikten över Tyrolens fantastiska alpvärld. Sista kvällen på musikfesten går under temat ”Starkväll”. Folkmusikens stjärna Hansi Hinterseer, österrikisk utförsåkare under 1970-talet och idag en framgångsrik schlager­sångare och programledare, står för kvällens underhållning tillsammans med bl.a. Grand Prix-vinnarna i folkmusik Sigrid & Marina.

Dag 7. St. Johann - Berlin
Det är dags att ta farväl av Tyrolen för denna gång och med många vackra minnen i bagaget påbörjar vi hemresan. Middag och övernattning på ECONTEL HOTEL Berlin Charlottenburg***. (71 mil)

Dag 8. Till avstigningsorten
Hemresa via färjorna Rostock-Gedser och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter med lämpliga raster.

 

 


Pris:

10.950:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 7 hotellövernattningar
 • 6 middagar
 • 7 frukostar
 • 4 entréer till musikfesten i Ellmau
 • Alla utflykter enl. program
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 350:-
 • Enkelrum 7 nätter 1.400:-
 • Ev. övriga entréer

OBS! Resan är ej handikappanpassad.

Länkar:

www.musikherbst.at
www.schoene-aussicht.com

Resväg - klicka här

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523