Sök din resa

Tyrolen & Örnnästet

8 dagar

7/9 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg


Med all inclusive på hotellet i Österrike!


Följ med oss till Tyrolen när det är som vackrast, med snöklädda alptoppar och blommande ängar. Vårt hotell ligger i Kirchberg, en charmig semesterort mitt i den tyrolska idyllen. Här bor vi med all inclusive på Hotel Zentral****. Vi tar oss upp till Örnnästet med svindlande utsikt över Alperna och gör en båttur på Tysklands högst belägna sjö Königssee. Det finns också möjlighet att följa med på en utflykt till ljuvliga Salzburg.

Dag 1. Till Oranienburg
Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Ro­stock. Under överfarten blir det tid för mat och shop­ping. Därefter kör vi ut på de fina tyska motorvägarna som snabbt tar oss förbi Wittstock till Oranienburg. Logi en natt på Hotel an der Havel****.

Dag 2. Oranienburg - Kirchberg
Dagens etapp går på snabba motorvägar. Vi passerar München och gränsen till Österrike vid Kufstein. Så småningom når vi Kirchberg, en typisk tyrolerby inbäddad mellan mäktiga alptoppar i dalen Brixental och granne med den välkända skidorten Kitzbühel. Kyrkan ligger mitt i byn och husen har blomsterprydda balkonger. Vi installerar oss för 5 nätter på Hotel Zentral**** som ligger på några minuters promenad från byns centrum. Efter en välkomstdrink äter vi gemensam middag i den trevliga restaurangen. (74 mil)

Dag 3-4. Kirchberg
Vi bekantar oss med Kirchberg och utforskar de trevliga omgivningarna. Närmaste liften, Gaisberglift, ligger på gångavstånd från hotellet. Ta en tur upp i bergen och njut av det medtagna lunchpaketet. Passa på att ta en eftermiddagsfika på hotellet och njut av dess fina faciliteter, bl.a. en 180 m2 stor spa-anläggning med olika typer av bastur. För hotellets gäster ingår 2 entréer till spa-anläggningen mellan kl. 16.00-21.00.

Utflykt dag 4 - Salzburg (exkl.)
Dagens utflykt går till Mozarts födelsestad Salzburg, som ligger sagolikt vackert inbäddad mellan de snövita alptopparna. Staden förknippas även med filmen Sound of Music som delvis är inspelad här. Under en 2 timmars stadsvandring till fots genom den historiska stadskärnan visar vår svensktalande lokalguide oss många sevärdheter. Några av dessa är Mozartplatz, katedralen Salzburger Dom och den berömda gågatan Getreidegasse med det mest beskådade huset - nr 9, Mozarts födelsehus. Efter stadspromenaden finns tid att bekanta sig med staden på egen hand innan vi återvänder till Kirchberg. (23 mil)

Dag 5. Örnnästet
Efter frukost åker vi österut genom Tyrolen till Berchtesgaden på den tyska sidan. Från foten av berget Kehlstein åker vi med specialbussar upp till Hitlers Örnnäste som idag är en restaurang med namnet Kehlsteinhaus. Sista sträckan går med hiss helt klädd i mässing. Det är inte så mycket som påminner om att Hitler en gång fick detta hus som present på sin 50-årsdag men historiens vingslag känns ändå av. Självklart hoppas vi på en klar och fin dag så vi kan njuta av den storslagna utsikten över alpvärlden och avnjuta våra lunchpaket. Färden går vidare till Königssee, en vacker alpsjö omgärdad av branta bergväggar. Det är Tysklands högst belägna sjö med smaragdgrönt vatten som skimrar i en fjordliknande miljö. Vi njuter av de vackra omgivningarna under båtfärden som tar oss till det berömda pittoreska kapellet S:t Bartholomä. Tidig kväll är vi åter i Kirchberg där en gemensam middag väntar. (18 mil)

Dag 6. Kitzbühel
Under förmiddagen besöker vi den charmiga skidorten Kitzbühel. Här kan vi promenera i den livliga stadskärnan med många affärer eller ta linbanan upp till Hahnenkamm för att se varifrån det världsberömda störtloppet går av stapeln. Åter i Kirchberg väntar ytterligare några timmars avkoppling innan det är dags för middag. (2 mil)

Dag 7. Kirchberg - Potsdam
Idag tar vi farväl av Tyrolen och börjar vår hemresa med lämpliga raster längs vägen. Un­der kvällen når vi vårt hotell NH Berlin Potsdam Conference Center**** för middag och logi. (70 mil)

Dag 8. Till avstigningsorten
Hemresa via färjorna Rostock-Gedser och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter med lämpliga raster.


  Programblad för utskrift


Pris:

9.260:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 7 hotellövernattningar
 • 6 middagar
 • 7 frukostar
 • Entré Örnnästet samt transport i specialbussar t/r
 • Båttur på Königssee
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

På Hotel Zentral i Kirchberg ingår:

 • Välkomstdrink (dag 2)
 • Vin, öl och alkoholfria drycker mellan kl. 12.00-20.30
 • 1 middag som grillkväll utomhus
  (vid dåligt väder, 5-rätters galameny)
 • 1 kväll med musikunderhållning och dans
 • 1 eftermiddagsfika med hembakat (dag 3)
 • 4 lunchpaket som man plockar från frukostbuffén
  (glöm inte att ta med egen termos)
 • 2 inträden till spa-anläggningen med flera
  bastusorter och andra faciliteter kl. 16.00-21.00

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 300:-
 • Enkelrum 7 nätter 1.330:-
 • Ev. övriga entréer och kostnad för liftar/kabinbanor

 Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Salzburg 350:-

Med förbehåll för programändringar.

Resväg

Länkar:

www.hotel-zentral.at
www.kehlsteinhaus.de
www.salzburg.info

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523