Sök din resa

Världsmetropolen Berlin

6 dagar

26/5 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

I år med en extra dag i Berlin!

Berlin är en världsmetropol och kulturstad fylld av kontraster med spår från olika historiska epoker. Staden har en mängd sevärdheter, ett rikt kulturliv och en levande men samtidigt avslappnad atmosfär. Flanera längs med paradgatan Kurfürstendamm och känn på det pulserande storstadslivet.

Dag 1. Till Berlin
Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för mat och shopping. Sen ankomst till Hotel Ambassador*** i Berlin. Hotellet ligger ett stenkast från KaDeWe, ett av Europas största shoppingcenter och mängder med andra butiker längs Kurfürstendamm.

Dag 2-5. Berlin
Vi inleder vår vistelse med en 3-timmars stadsrundtur (exkl.), där vår svensktalande guide berättar om Berlins omväxlande och spännande historia. Sedan är det fritt fram att upptäcka Berlin på egen hand. Vill man uppleva mycket historia och kultur åker man till Museumsinsel (museumsön) som ligger mitt i centrala Berlin. Här finns 5 museer som alla är värda ett besök. En promenad i Berlins största park, Tiergarten, ger ro i själen och ny energi. Parken blev helt förstörd under andra världskriget och användes efter kriget till att odla potatis, när fattigdomen var stor. I dag är Tiergarten helt återställd och vackrare än någonsin. Se Berlin från fågelperspektivet och besök tv-tornet vid Alexanderplatz. Det karaktäristiska landmärket i Berlin sträcker sig 368 m upp i luften och är Tysklands högsta byggnad. Tornets utsiktsplats erbjuder panoramautsikt mer än 200 m ovanför marken. Ett populärt utflyktsmål mitt i Berlin är East Side Gallery, en moderniserad kvarleva av Berlinmuren. Ena sidan av muren är täckt i målningar av konstnärer från hela världen. Ett intressant museum är Checkpoint Charlie Museum. Här kan man lära sig mer om murens historia.

Att smaka på Berlins älskade currywurst får man inte missa. Rätten är så populär att den till och med tillägnats ett eget museum som ligger nära Checkpoint Charlie. Idag vallfärdar många Berlin-besökare till Konnopke’s Imbiss på Prenzlauer Berg eller till Curry 36 i Kreuzberg för att avnjuta stadens inofficiella nationalrätt. En av kvällarna finns möjlighet att uppleva Berlin från ett annat perspektiv. Vi gör vi en båttur under stadens vackert upplysta broar på floden Spree och njuter av en middag ombord (exkl.).

Dag 3. Utflykt till Potsdam (exkl.)
Potsdam är känd för sina många slott och finns med på UNESCOs världsarvslista. Vi besöker slottet Cecilienhof, där efterkrigseuropas öde bestämdes under Potsdamkonferensen 1945.

Efter frukost tar vi plats i bussen för att bege oss till Potsdam, som ligger ca 1 timmes resa sydväst om Berlin. Vi färdas över ”Glienicker Brücke”, bron som var känd för spionutbytet mellan öst och väst under kalla kriget. Under rundturen får vi uppleva Potsdams historiska centrum med Nikolaikyrkan, holländska kvarteren, ryska kolonin Alexandrowka och mycket mer. Vår svensktalande lokalguide visar oss runt i slottet Cecilienhof, byggt i engelsk lanthusstil för kronprins Wilhelm och hans maka Cecilie av Mecklenburg-Schwerin. Här bestämde bl.a. Truman, Stalin och Churchill efterkrigseuropas öde under Potsdamkonferensen 1945. Efter besöket på Cecilienhof tar vi busskaffe och en promenad genom den vackra parken Sanssouci. Här ståtar själva symbolen för Potsdam, rokokoslottet Sanssouci och vår guide har mycket att berätta. Slottet uppfördes 1745-1747 som den preussiska kungen Fredrik den stores sommarresidens. Med åren uppfördes fler praktfulla palats och paviljonger i parken, däribland Neues Palais. Efter en gemensam lunch återvänder vi till Berlin. (8 mil)

Dag 5. Berlin - Lübeck - Travemünde
Vi lämnar Berlin efter frukost och färdas mot Lübeck. Här stannar vi ett antal timmar för bl.a. shopping. Vid 20-tiden går vi ombord på TT-Lines färja i Travemünde för återresa till Trelleborg. Förboka gärna middag ombord, Captain’s Summerbuffé inkl. 3 drycker (läsk, öl, vin eller kaffe/te).

Dag 6. Till avstigningsorten
Vi äter frukost ombord och lägger till i Trelleborg. Återresa till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

5.990:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Båtresa
 • Väg- och färjeavgifter
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • 4 hotellövernattningar
 • 5 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 250:-
 • Enkelrum/insideshytt 1.650:-
 • Del i fönsterhytt 100:-
 • Captain’s Summerbuffé 299:-
 • Ev. övriga entréer

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Stadsrundtur 120:-
 • Kvällskryssning inkl. middag 530:-
 • Utflykt till Potsdam inkl. lunch 550:-

Länkar:

www.visitberlin.de
www.sorat-hotels.com
www.spsg.de/schloesser-gaerten

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523