Sök din resa

Vinresa till Mosel & Ahr

7 dagar

24/6 Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg


Reseledare
: Björn Nordenhaag

 

Dag 1. Till Hannover
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden. Middag och övernattning på Leonardo Hotel Hannover Airport****.

Dag 2. Hannover-Zell/Mosel
Resan fortsätter utanför Dortmund och Köln till den lilla vinorten Zell. Vem har inte hört talas om ”Zeller Schwarze Katz”? Det är samlingsnamnet för de vingårdar vars produkter står högt i kurs över hela världen, tack vare sin kvalitet och goda smak. Vi besöker den lilla familjeägda vingården Hallenbach som producerar högkvalitativa viner, bl.a. Riesling och Weissburgunder. Efter vinprovningen åker vi till vårt hotell Weinhaus Mayer***. Här bor vi 2 nätter intill den fina Moselstranden. Efter inkvartering besöker vi ortens vinfest med marknadsstånd, vinförsäljning, servering, musik och härlig stämning. Middag på egen hand denna kväll. (46 mil)

Dag 3. Båtfärd på Mosel till Bernkastel-Kues
Efter frukost åker vi med bussen till byn Traben-Trabach, där vi stiger ombord på en av passagerarbåtarna som tar oss med på en rogivande och härlig flodfärd på Mosel till Bernkastel-Kues. Staden består av två gamla städer, Bernkastel och Kues. De ligger på båda sidor om Moselfloden och omges av vinberg. Sevärd­heter är Rådhuset från 1608 med sin skampåle, det s.k. ”Spetshuset” från 1583 och Mikaelisbrunnen från 1606. Runt det lilla torget i centrum finns ett stort antal gamla korsvirkeshus. Ovanför staden reser sig ruinerna av den gamla borgen Landshut från 1200-talet. Vi avnjuter en gemensam lunch och besöker därefter en av de bästa och mest kända vinmakare i området, Dr. H. Thanisch, för en vinprovning. Efter lite tid på egen hand tar bussen oss tillbaka till vårt hotell där en vinprovning med viner från hotellets egen vinkällare och middag i form av en Kalte Platte (kallskuret) väntar.

Dag 4. Zell-Wehlen-Altenahr
Innan vi lämnar Moseldalen besöker vi en välkänd vinproducent med tillfällen till inköp, Weingut S.A.Prüm i Wehlen. Resan fortsätter till floden Ahr, en biflod till Rhen, ett par mil söder om Bonn. Här finns ett litet vindistrikt som är känt som Tysklands röda vinparadis. 80 % av vinerna från Ahrdalen är röda. Vi besöker Vinkooperativet (Winzerverein) i Ahrweiler för en rödvinsprovning av hösta klass. Middag och övernattning på Hotel & Restaurant Zum Schwarzen Kreuz*** i Altenahr. (13 mil)

Dag 5. Altenahr-Mayschoss-Altenahr
Under förmiddagen besöker vi vingodset Deutzerhof i Mayschoss för en provning. Vingodset har fått en rad utmärkelser för sina viner och även här blir det tillfälle till inköp. Vi fortsätter till Winzergenossenschaft i Mayschoss, Tysklands äldsta vinkooperativ grundat år 1868. Här serveras vi en lunchtallrik och får senare en visning av vinmuséet med tillhörande vinprovning. Under eftermiddagen är vi tillbaka i Altenahr och avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Altenahr-Lübeck-Travemünde
Idag lämnar vi vinodlingarna i Ahrdahlen och färdas mot Lübeck. Här gör vi ett stopp för lite shopping om tiden medger. Vid 20-tiden går vi ombord på TT-Line färjan i Travemünde, där 2-bäddshytter och en gemensam middagsbuffé väntar. (56 mil)

Dag 7. Till avstigningsorten
Vi äter frukost ombord och lägger till i Trelleborg. Åter­resa till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift


Pris:

9.450:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Båtresa Helsingborg-Helsingör
  & Rödby-Puttgarden
 • Båtresa med TT-Line
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • 5 hotellövernattningar
 • 5 middagar
 • 6 frukostar
 • 2 luncher
 • 7 vinprovningar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 300:-
 • Del i fönsterhytt 100:-
 • Enkelrum/insideshytt  1.920:-
 • Ev. övriga entréer
 • Måltidsdrycker

Max 36 deltagare – boka tidigt!

Reseledare: Björn Nordenhaag, Degerfors

Länkar:

www.hotel-weinhaus-mayer.de
www.zumschwarzenkreuz.de
www.hallenbach.de
www.dr-thanisch.de
www.sapruem.com
www.ahrweiler-winzerverein.de
www.deutzerhof.de
www.wg-mayschoss.de

Resväg - klicka här

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523