Sök din resa

Azorerna - São Miguel

7 dagar

14/7 Flyg från Gardermoen, Oslo
Ansl.buss Grums-Karlstad-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

 

Dag 1. Till São Miguel & Ponta Delgada
Avresa vid lunchtid från Gardermoen via Lissabon till São Miguel. På flygplatsen väntar transferbussen som tar oss till öns huvudstad Ponta Delgada. Vårt hotell Azoris Royal Garden**** ligger på gångavstånd till centrum med ett stort utbud av restauranger, affärer och sevärdheter. Vi har fräscha och luftkonditionerade dubbelrum med balkong in mot den stora japanska innerträdgården. Första och sista kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Ponta Delgada och ”ute till havs”
Ponta Delgada har rikt utsmyckade kyrkor och en härlig stadspark. På små mysiga kullerstensgator trängs restauranger och butiker. Nere vid hamnen tronar den gamla försvarsborgen från 1400-talet. Under en guidad stadsvandring bekantar vi oss närmare med staden och dess främsta sevärdheter med bl.a. Portas da Cidade och det historiska området Baixa.

Val- och delfinsafari - Halvdagsutflykt (exkl.)
Utflykten arrangeras när vädret tillåter (obs: att färdas i båt på öppet hav kan vara strapatsfyllt och lämpar sig inte för personer med rygg- och nackproblem). Vi spenderar ca 3 timmar på havet med ett team av professionella sjömän och biologer (livväst & regnjackor ingår). I vattnen utanför São Miguel finns 24 olika val- och delfinarter varav flasknosdelfinen och den magnifika kaskelottvalen är de vanligast förekommande. Det finns ingen garanti att man alltid får se någon men chansen är stor! Efter detta äventyr smakar det bra med en lunch på en lokal restaurang.

Dag 3. Lagoa das Furnas & Terra Nostraparken
Under denna heldag besöker vi området vid vulkankratern i Furnas. Här är den vulkaniska aktiviten på ön mest påtaglig och man kan både se och känna lukten av de aktiva varma källorna. Pico do Ferro bjuder på en bedårande utsikt över kratersjön. I byn Gorreana får vi veta mer om São Miguels teodling. Vi besöker den botaniska trädgården Terra Nostra, som anses vara Azorernas vackraste park med 2 500 olika träd och växter i härliga färger.

Dag 4. Sete Cidades & Tvillingsjöarna
Efter frukost styr vi färden till byn Sete Cidades som har fått sitt namn från vulkanen som tornar upp sig ovanför. Vi gör ett stopp vid utsiktsplatsen Vista do Rei. Huvudkratern i den slocknade vulkanen reser sig mer än 600 meter över havsytan och har en omkrets på drygt tretton kilometer. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över de berömda olikfärgade tvillingsjöarna Lagoa Azul (”Blå sjön”) och Lagoa Verde (”Gröna sjön”). Halvdagsturen avslutas med ett besök på en ananasplantage där frukterna odlas i växthus till mogna frukter.

Dag 5. Edens lustgård med Provocão & Nordeste
De nordöstra delarna av São Miguel kallas i allmän folkmun Edens lustgård. Den vackra kustvägen kantas av blommor, grönska och fantastiska vattenfall. Första stoppet under vår heldagsutflykt blir Vila Franca, öns första huvudstad. Vi besöker São Miguel’s kyrka, en av de äldsta kyrkorna på ön, byggd i gotisk stil. Mäktiga och grönskade vyer möter oss när vi spanar ut över Furnas by och sjö. Färden går vidare mot den södra kusten till Provoacão. Hit kom de första bosättarna på 1400-talet och byn är en av de fyra stora kratrarna. Efter lunch åker vi vidare till Ponta da Madrugada, en av de vackraste utsiktsplatserna på ön med utsikt över havet. Turen fortsätter mot det grönskande distriktet Nordeste som kallas för den tionde azoriska ön tack vare sitt isolerade läge. Det är bara att imponeras av hur storslagen naturen är med sin rika grönska och blomstrande sluttningar. För många är Nordeste utflyktens höjdpunkt!

Dag 6. Ponta Delgada
Idag finns det tid för avkoppling och egna strövtåg. Upptäck Ponta Delgadas mysiga små gränder på egen hand. Besök gärna saluhallen där det finns massor av härlig och närodlad frukt. För sol- och badlystna finns det ett havsbad vid hamnen eller varför inte njuta av hotellets poolområde omgivet av en grönskande tobaksodling och med utsikt mot bergen. Hotellet har dessutom ett eget spa med bl.a. inomhusbassäng, jacuzzi och turkiskt bad samt möjligheter till massage (exkl.).

Dag 7. Till avstigningsorten
Transfer till flygplatsen och flygresa hem via Lissabon. Vid ankomst i Oslo väntar bussen för återresa till våra avstigningsorter.


Pris:

13.990:-
Boka senast 31/3.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flyg Oslo-Ponta Delgada t/r
 • Flygskatter
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • 6 hotellövernattningar
 • 2 middagar (dag 1 & 6)
 • 2 luncher inkl. dryck (dag 3 & 5)
 • 6 frukostar
 • Stadsvandring i Ponta Delgada med lokalguide
 • Utflykter med lokalguide enl. program (dag 3, 4 & 5 )
 • Lokala skatter 
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 6 nätter 3.650:-
 • Anslutningsbuss t/r
  - Grums-Karlstad-Kil 680:-
  - Arvika-Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger 530:-
 • Avbeställningsförsäkring 6% av resans pris
 • Semesterförsäkring
 • Övriga entréer

 Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Val- och delfinsafari inkl. lunch & dryck  750:-

Flyg: TAP Portugal
14/7   Oslo-Lissabon 12.45-15.50
            Lissabon-Ponta Delgada 18.45-20.10
20/7
  Ponta Delgada-Lissabon 07.00-10.10
            Lissabon-Oslo 13.10-18.10 

Klimat:
Tempererat subtropiskt klimat året runt. Vanligt med regnskurar som följs av solperioder. Lämpligt med kläder för skiftande väderlek. Havets medeltemperatur, påverkad av Golfströmmen, ligger på 16°-23° C året om.

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523