Sök din resa

Barcelona – staden som inspirerar

5 dagar

9/4 Flyg från Gardermoen, Oslo
Ansl.buss Grums-Karlstad-Kil-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

 

Dag 1. Till Barcelona
Avresa med SAS från Gardermoen till Barcelona. På flygplatsen väntar transferbussen som tar oss till vårt hotell Auto Hogar***, en perfekt utgångspunkt för vår vistelse i den pulserande storstaden. Härifrån är det lätt att nå alla centrala delar av staden till fots. På 10 minuters promenad finns Las Ramblas, hamnen och den fina stranden.

Dag 2-4. Barcelona
Vi har nu tre hela dagar framför oss att upptäcka Barcelona och börjar med en stadsrundtur med lokalguide (exkl.). Med buss och till fots ser vi några av stadens många sevärdheter. Efteråt är det dags att upptäcka staden på egen hand. Ett av de bästa nöjena i Barcelona är att promenera omkring och insupa atmosfären. Gaudís fantasifulla byggnader sätter sin unika prägel på staden. Missa inte höjdpunkter som Casa Mila och Casa Batllo som båda ligger utmed Passeig de Gracia, en av stadens stora avenyer. Ciutat Vella, som även kallas Barri Gòthic, är den äldsta stadsdelen med trånga pittoreska gator. Här finns ett överflöd av barer, restauranger och caféer. Den breda boulevarden La Rambla utgör gränsen mellan stadsdelarna Barri Gòthic och El Raval och sträcker sig 1,2 km fram till Plaça de Catalunya. La Rambla är en upplevelse i sig. Längs den livliga gatan finns marknadsstånd, blomsterförsäljare, utställningar och gatuartister. En av Gaudís berömda skapelser är den vackra parken Parc Güell som är väl värd ett besök. För konstintresserade finns ett flertal konstmuséer av världsklass att besöka, som t.ex. Picassomuseet, som rymmer Picassos tidigare konstverk. Font Magica de Montjuïc är en fantastisk show där man kombinerar ljud, ljus och vatten. En annan sevärdhet är Museum d´Història de la Ciutat som är byggt kring en arkeologisk utgrävning av den romerska staden Barcino. Den fotbollsintresserade tar givetvis en tur till Camp Nou, FC Barcelonas arena. Utbudet av restauranger och tapasbarer är enormt. Här serveras tapas dag och natt, och på många barer ingår alltid en eller två tapas när du dricker något. Att beställa in massor av olika rätter att dela på blir ofta en kulinarisk upplevelse. Utelivet börjar sent och pågår långt in på småtimmarna.

Dag 3. Heldagsutflykt till Montserrat och vingården Bodega Torres (exkl.)
Vi besöker berget Montserrat med Benedictine klostret Santa Maria de Montserrat 45 km nordväst om Barcelona. Utsikten från toppen är enastående. Klostret besöks av pilgrimer från när och fjärran som vill beskåda verket La Moreneta, den svarta Madonnan. Munkklostret är också berömt tack vare sin musikskola som används dagligen av körsångare på internatskolan ”Escolania de Montserrat”. Färden fortsätter mot Vilafranca del Penedès och Bodega Torres. Vi får höra om dess historia och tillverkning medan vi provsmakar några sorter.

Dag 5. Barcelona-Oslo-avstigningsorten
Dags att flyga hemåt vid lunchtid. Vid ankomst till Gardermoen väntar bussen för återresa till våra avstigningsorter.

 


Pris:

7.840:-
Boka senast 31/1.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flyg Oslo-Barcelona t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • 4 hotellövernattningar
 • 4 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 4 nätter 1.990:-
 • Anslutningsbuss t/r
  - Grums, Karlstad, Kil  680:-
  - Arvika, Charlottenberg  630:-
  - Kongsvinger  530:-
 • Ev. övriga entréer
 • Avbeställningsförsäkring 6% av resans pris
 • Semesterförsäkring

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Stadsrundtur med lokalguide  220:-
 • Heldagsutflykt med lokalguide
  inkl. vinprovning (dag 3)  450:-

Flygbolag/tider: SAS
Oslo-Barcelona 13.45-17.10
Barcelona-Oslo 11.30-14.50

Länkar:

www.hotelautohogarbarcelona.com
www.visitbarcelona.com
www.barcelona-tourist-guide.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523