Sök din resa

Irland - den gröna ön

8 dagar

23/7 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

 

Dag 1. Till Dublin
Avresa med flyg från Oslo direkt till Dublin. Här möts vi av en irländsk buss och vår svensktalande reseledare, bosatt i Dublin, som kommer att följa med oss under hela resan. Vi checkar in på Wynn’s Hotel*** som utstrålar gammal irländsk charm. Här bor vi två nätter i hjärtat av Dublins centrum med gångavstånd till sevärdheter, shoppinggator, restauranger och pubar. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2. I Dublin
Efter frukost bekantar vi oss med stadens historia och den livliga nutiden. Vi besöker huvudgatan O’Connell Street, det nya monumentet Spire of Dublin samt GPO, huvudposthuset, som förr i tiden var en viktig plats för den irländska kampen om självständighet. Vi besöker The Old Jameson Distillery, där vi får provsmaka och lära oss hur tillverk­ning av irländsk whisky går till. Eftermiddagen är fri. På kvällen äter vi middag och njuter av irländsk musik på en av Dublins många pubar.

Dag 3. Dublin - Belfast - Letterkenny
Idag går färden norrut till det nu fredliga Nordirland och huvudstaden Belfast med många sevärdheter. Under eftermiddagen kommer vi till Letterkenny. Middag och övernattning på hotell Station House*** med bra läge i centrum/gamla stan. (32 mil)

Dag 4. Letterkenny - Galway
Efter frukost åker vi söderut mot Donegal och vidare längs den vackra Atlantkusten till Sligo, en livlig marknadsstad. Dagens mål är hamn- och fiskestaden Galway, västkustens största stad. Orten är en populär semesterort med många vackra stränder och en mycket pittoresk stadskärna. Vi bor mitt i centrum på The Imperial Hotel*** med bra shopping och trevliga pubar på gångavstånd. Gemensam middag på hotellet. (25 mil)

Dag 5. Galway - Limerick
Vi lämnar Galway efter frukost och färdas genom det märkliga sandstensområdet Burren, ett klip­pigt och månliknande landskap, där vi stannar till en stund. Området är tack vare dess unika flora ett populärt besöksmål för botaniker världen över. Här finns droppstensgrottor, vilda orkidéer och underjordiska vattendrag. I staden Lisdoonvarna äter vi en gemensam lunch på familjeägda Burren Smokehouse. Resan fort­sätter till de mäktiga klipporna Cliffs of Moher, som sträcker sig åtta kilometer längs Atlantkusten och höjer sig flera hundra meter över havet.

Vi gör en promenad för att känna vinden och njuta av den fantastiska utsikten. Om vädret är klart kan man skymta Aranöarna i Galway Bay. Vi­dare mot Limerick, som grundades av danska vikingar. Här bor vi en natt på Clarion Hotel Limerick**** med utmärkt läge och utsikt över Limericks berömda flod Shannon. På kvällen åker vi till Bunratty Castle, ett av Irlands väl­bevarade slott, renoverat i 1400- och 1500-tals stil. Här välkomnas vi in i Stora salen för kvällens medeltidsbankett! I underbar miljö serveras vi en 4-rätters middag samtidigt som vi blir underhållna av ett medeltida skådespel med irländsk musik och sång. (15 mil)

Dag 6. Limerick - Tralee
Idag färdas vi mot Irlands västligaste punkt, Dinglehalvön, känt för sina kustvägar med fantastiska vyer över Atlanten, förhistoriska monument, små byar och sandstränder. Resan fortsätter utmed klassiska vägen ”Slea Head Drive”, som går utmed Atlantkusten, till Rosornas stad Tralee, en trevlig hamnstad med lång historia och vackra georgianska hus. Middag och övernattning på The Grand Hotel*** med centralt läge i Tralee. (12 mil)

Dag 7. Tralee – Killarney - Waterford
Killarney nästa! En populär turistort där vi får tid att bekanta oss med orten, strosa bland husen och kanske shoppa lite. Orten har stor dragningskraft genom sitt vackra läge vid ett romantiskt sjösystem och mycket omväxlande berg bortom sjöarna. Vi lämnar Killarney och fortsätter till Waterford för middag och övernattning på Treacy’s Hotel Spa & Leisure Center****. Hotellet ligger vid Waterfords kaj och erbjuder fantastiska faciliteter som en 20-meters pool, bastu och bubbelpool.

Dag 8. Waterford - Dublin - avstigningsorten
Under förmiddagen besöker vi staden Kilkenny med sina smala gränder och hus uppförda i svart kalksten, s.k. ”Kilkenny Marmor”. Vi fortsätter mot Dublin varifrån vi flyger till Oslo under eftermiddagen. Vid ankomst till Gardermoen återstår bara sista etappen till våra avstig­ningsorter.


  Programblad för utskriftPris:

14.490:-
Boka senast 9/6.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Oslo-Dublin t/r
 • Bussrundresa enl. program
 • 7 hotellövernattningar
 • 7 middagar
 • 7 frukostar
 • 1 lunch
 • 1 whiskyprovning
 • Entré till Cliffs of Moher Visitor Experience
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 7 nätter 2.170:-
 • Anslutningsbuss t/r:
   - Kristinehamn 730:-
   - Karlstad-Grums 680:-
   - Arvika-Charlottenberg 630:-
   - Kongsvinger 530:-
 • Avbeställningsförsäkring ca 6 % av resans pris
 • Semesterförsäkring

Alla tider i programmet är lokala tider. Med förbehåll för eventuella ändringar.
Giltig pass eller godkänd EU-legitimation erfordras.

Flygtider:
Oslo-Dublin 13.45-15.05
Dublin-Oslo 15.35-18.45

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523