Sök din resa

Klassiska Hurtigruten Bergen-Kirkenes

7 dagar

17/9 Flyg från Gardermoen, Oslo
Ansl.buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Arvika-Charlottenberg-Gardermoen


Dag 1. Oslo - Bergen
Anslutningsbuss till Gardermoen för vidare flyg till Bergen. Transferbuss till M/S Finnmarken där vi går ombord vid 17-tiden. Vår helpension ombord inkluderar frukostbuffé, lunchbuffé med kalla och varma rätter samt en 3-rätters middag som intas vid våra reserverade bord. Kl. 20.00 kastar vi loss och styr ut från hamnen med kurs norrut i Hjeltefjorden, precis som vikingarna gjorde när de drog ut i världen mot Shetland och andra platser. Efter middagen kan man tillbringa resten av kvällen med att koppla av på däck eller i panoramasalongen medan vi seglar genom det vackra kust- och fjordlandskapet.

Dag 2. Ålesund
Hamnar idag: Florö, Malöy, Torvik, Ålesund & Molde
Vi är på väg mor Ålesund som är känd för sin unika jugendstilsarkitektur, men innan vi lägger till passerar vi en mängd öar, skär och holmar. Vi utforskar Hjörundfjorden som ligger mitt i Sunnmörsalpernas närmast orörda natur, omgiven av små samhällen och fjällgårdar. Fjorden räknas som en nationalskatt men själva fjorden besöks inte så ofta. Vi passerar branta klippväggar, gröna ängar och isolerade fjällgårdar. Fartyget går nära land så vi kan få en inblick i hur livet kunde vara förr kring denna fjord, som kanske är världens vackraste.

Utflykt 2E: Jugendvandring i Ålesund 538:-
Utflykt 2F: Ett litet stycke Norge (Hjörundfjorden) 1.088:-
Utflykt 2G: Fjälltur i Hjörundfjorden 874:-
Utflykt 2H: Vandringstur med besök på en säter Hjörudsfjorden 978:-

Dag 3. Trondheim
Hamnar idag: Kristiansund, Trondheim & Rörvik
I dag finns det möjlighet att besöka den gamla kungliga staden Trondheim dit vi beräknas komma kl. 08.30. Vi får ta del av den fina utsikten från Gamle Bybua, denna nygotiska träbro som är daterad år 1861. Bron var den enda vägen in till stadens centrum. Nidarosdomen byggdes under perioden 1070 till 1300 och är Norges största gotiska religiösa byggnadsverk. Kl. 12.00 är det tid att fortsätta seglatsen och vi sätter kurs mot nordväst, förbi fyren Kjeungskjeär och de tusentals små öarna och pittoreska utskjutande klippor. Efter vi tagit oss fram genom Stokksund lägger fartyget till i Rörvik.

Utflykt 3D: Stadsvandring i Trondheim 874:-

Dag 4. Polarcirkeln och Lofoten
Hamnar idag: Brönnöysund, Sandnessjöen, Nesna, Örnes, Bodö, Stamsund & Svolvear
På morgonen korsar vi polcirkeln mellan Nesna och Örnes. De passagerare som seglar i arktiska vatten för första gången får medverka i en ceremoni som hyllar Njord, härskaren över de sju haven. Vi beräknas nå Bodö kl. 12.30 med avresa kl. 15.00. ”Lofotenväggen”, en bergskedja som är upp till 1 000 m hög, breder ut sig framför oss och på kvällen når vi Svolvear. Lofoten är en upplevelse utöver det vanliga med sitt läge insprängt bland majestätiska granitklippor och kritvita stränder.

Utflykt 4D: Havssafari till Saltstraumen 1.575:-
Utflykt 4C: Upplev Bodö och Satlstraumen 874:-
Utflykt 4F: Lofoten med Vikingagille 1.527:-
Utflykt 4H: Lofotpils Bryggeri 429:-

Dag 5. Tromsö
Hamnar idag: Stokmarknes, Sortland, Risöyhamn, Harstad, Finnsnes, Tromsö & Skjervöy
Under natten går fartyget genom det smala Raftsundet. Efter ett stopp i Harstad, som ligger på den största ön Hinöya i Norge, fortsätter vi via Finnsnes till Tromsö där vi gör ett längre stopp mellan kl. 14.15-18.30. Med det Nordiska polarinstitutet som finns här, har staden befäst sin ställning som Norges polarhuvudstad. Med spännande design och ovanligt målad glasmosaik utgör ”Ishavskatedralen” Tromsös mest berömda landmärke. Världens nordligaste universitet och det stora antal människor som kommer hit har skapat en pulserande kulturell arena.

Utflykt 5A: Ishavsstaden Trömsö 1.423:-
Utflykt 5C: Landskaps och hundspannstur 978:-

Dag 6. Honningsvåg & Nordkap
Hamnar idag: Öksfjord, Hammerfest, Havöysund, Honningsvåg, Kjöllefjord, Mehamn & Berlevåg
Efter ett tidigt stopp i Hammerfest och den natursköna seglingen genom Mageröysund, kommer vi till Honningsvåg, ingångsporten till storslagna Nordkap som reser sig ur havet och placerar oss 2 000 km från den geografiska nordpolen. Vi anlöper hamn kl. 11.15 och seglar vidare kl. 14.45. På toppen av den 307 m höga klippan får vi en makalös känsla av att befinna oss på världens topp. Medan vi reser i det inre av samernas rike passerar vi deras forntida offerplatser, den karakteristika fjällformationen Finnkjerka, innan vi anlöper Kjöllefjord.

Utflykt 6A: Nordkap 1.593:-
Utflykt 6E: Samisk höst 1.088:-

Dag 7. Kirkenes-Oslo-avstigningsorten
Hamnar idag: Båtsfjord, Vardö, Vadsö & Kirkenes
Vid ankomst till Kirkenes befinner vi oss på 30 grader ostlig latitud, som innebär att vi är längre österut än både Istanbul och S:t Petersburg. Vi befinner oss nära ryska gränsen och Kolahalvön. Buss väntar vid terminalen och kör oss till flygplatsen. Vid ankomst till Gardemoen väntar vår buss för återresa till våra avstigningsorter.

För vidare information om Hurtigrutens utflyktsprogram och rutten besök deras hemsida www.hurtigrutenresan.se

 

 

 


Pris:

13.870:-
Boka senast 1/8.
Senare bokning kan medföra högre ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flyg Oslo-Bergen/Kirkenes-Oslo
 • Flygskatter
 • Transfer flygplats-båt t/r
 • Båtresa med Hurtigruten
  M/S Finnmarken Bergen-Kirkenes
 • 6 övernattningar i USPL-hytt,
  ospecificerad hytt med begränsad
  utsikt/ingen utsikt
 • Helpension
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Del i USPO – Utsideshytt på nedre däck 380:-
 • Del i USPO – Utsideshytt på övre däck 2.200:-
 • Enkelhytt insides 3.430:-
 • Måltidsdrycker
 • Utflykter ur utflyktsprogram
 • Anslutningsbuss t/r
  - Säffle-Grums-Karlstad 680:-
  - Arvika-Charlottenberg 630:-
 • Avbeställningsförsäkring,
  6 % av resans pris
 • Semesterförsäkring

Flygbolag/flygtider: Norwegian
17/9
Oslo-Bergen 14.50-15.45 
23/9
Kirkenes-Oslo  12.00-14.10

Länkar:

www.hurtigrutenresan.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523