Sök din resa

Lissabon

5 dagar

20/9 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

 

Dag 1. Till Lissabon
Avresa med TAP Portugal från Gardermoen, Oslo till Lissabon. På flygplatsen väntar transferbussen som tar oss till Hotel Mundial****, ett modernt och populärt hotell mitt i centrum av Baixa, Lissabons gamla stadsdel. Här bor vi 4 nätter nära Rossio-torget och har promenadavstånd till shopping och restauranger samt till många av stadens sevärdheter.

Dag 2-4. I Lissabon
Vi har nu tre hela dagar framför oss att upptäcka Lissabon. Lissabon är byggt på sju kullar vid floden Tejos strand. Staden klättrar upp och ner för kullarna och det finns spårvagnar som hjälper oss upp för de brantaste backarna. São Jorge-borgen från den moriska tiden ståtar vackert på en av kullarna och bjuder på en fantastisk ut­sikt över staden. Alfama, kvarteren nedanför borgen, är de mest folkliga och deras små smala gator ringlar sig ned mot Lissabons hjärta - stadsdelen Baixa. I Baixa hittar du den största paradgatan, Avenida da Liberade och här kan du promenera längs floden Tejo. De gamla stads­delarna har små, trånga gränder och en vackert bevarad bebyggelse. Stadsdelen Bairro Alto är en lugn stadsdel med många restauranger och butiker och är framför allt känd för sina många fadorestauranger. Här finns även portvinsinstitutet Solar do Vinho do Porto med över 250 olika portvinssorter. Det moderna nattlivet har flyttat ut till Doca-området, en lång kaj utmed Tejofloden med massor av barer, restauranger, pubar och diskotek. Från Rossio och Praca do Resturadores utgår den praktfulla Avenida da Liberdade norrut mot parken Eduardo VII. Längs med den breda gatan finns några av de stora mo­denamnen representerade med sina butiker. Här ligger också det stora shoppingstråket Chiado på Avenida da Roma och sist men inte minst de två stora köpcentrumen Amoreiras och Columbus med flera hundra butiker. Sista kvällen avslutar vi med en gemensam middag på hotellets restaurang ”Top floor” med fantastisk utsikt över delar av Lissabon.

De som önskar följer med på en stadsrundtur med svensktalande lokal­guide (exkl.), där vi får se stadens stora sevärdheter. Vi gör även en heldagsutflykt med buss (exkl.) i Lissabons om­givningar.

Dag 3. Heldagsutflykt till Estoril, Cascais, Cabo da Roca och Sintra (exkl.)
Vi åker via de fashionabla badorterna Estoril och Cascais och fortsätter sedan till Cabo da Roca som är Europas västligaste kontinentalpunkt. Här finns en brant klippkust som ger magnifika vyer ut över Atlantens blå vatten. Vi färdas genom de dramatiska Sintrabergen till staden Sintra som ligger i ett av Portugals vackraste områden. Här besöker vi den gamla stadskärnan och ser det vackra kungliga palatset utifrån. Hela stadskärnan är förklarat som världsarv av UNESCO tack vare sin speciella arkitektur. I gränderna hittar man traditionellt portugisiskt hantverk, små butiker och restauranger. Under sen eftermiddag är vi tillbaka i Lissabon.

Dag 5. Lissabon - Oslo - avstigningsorten
Det är dags att åka hemåt. Vid ankomst till Gardermoen, Oslo väntar bussen för återresa till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

7.950:-
Begränsat antal platser.
Boka senast 31/5.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flyg Oslo-Lissabon t/r
  i ekonomiklass med TAP Portugal
 • Flygskatter
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • 4 hotellövernattningar
 • 1 middag inkl. dryck (dag 1)
 • 4 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 4 nätter 2.160:-
 • Anslutningsbuss t/r
  - Grums, Karlstad, Kil 680:-
  - Arvika, Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger 530:-
 • Ev. övriga entréer
 • Avbeställningsförsäkring 6% av resans pris
 • Semesterförsäkring

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Stadsrundtur med
  svensktalande lokalguide (dag 2) 210:-
 • Heldagsutflykt med
  svensktalande lokalguide (dag 3) 310:-

Flyg: TAP Portugal
20/9 Oslo-Lissabon 18.55-22.00
24/9 Lissabon-Oslo 13.10-18.10

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523