Sök din resa

Pekings guldkorn

8 dagar

6/5 Flyg från Arlanda, Stockholm
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Stockholm

 

Följ med till Peking, staden som aldrig lämnar sin besökare oberörd. Under en spännande vecka upplever vi tillsammans med vår svensktalande guide Pekings mix av världsarv och pulserande storstadsliv. Vi åker cykelriksha i smala gränder, hälsar på hos en kinesisk familj och upplever den speciella morgongymnastiken. Här fångar vi vardagens atmosfär som kontrast till stadens berömda sevärdheter som Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och den Kinesiska muren.


Dag 1. Till Peking
Avresa med Air China från Arlanda direkt till Peking. Måltider och dryck serveras ombord.

Dag 2. Sommarpalatset & incheckning
Ankomst till Peking på förmiddagen lokal tid. Vår svensktalande färdledare möter upp och vi inleder vårt reseprogram med att besöka den forna kejsarfamiljens sommarresidens, Sommarpalatset. Palatset ligger vackert beläget vid Kunmingsjöns strand och vi promenerar i palatsområdet och ser bland annat den Långa gången med över 1400 vackra målningar. Vi äter därefter vår första kinesiska lunch innan vi checkar in på vårt 4-stjärniga hotell och kommer i ordning på rummet innan vi på kvällen samlas för en gemensam välkomstmiddag.

Omtyckta Qianmen Hotel**** ligger centralt i en trevlig del av staden med äldre ursprunglig bebyggelse och närhet till flera parker och den berömda antikgatan Liulichang. På hotellet finns Liyuanteatern, med Pekingoperaföreställningar på kvällarna. Hotellets trevliga rum har alla bekvämligheter och restaurangerna serverar både kinesisk och västerländsk mat.

Dag 3. Förbjudna staden & Himmelska fridens torg
Vi börjar dagen med ett besök till den Förbjudna staden, världens största kejsarpalats och välkänt bland annat från filmen ”Den siste kejsaren”. Palatsområdet är hela 3 km från norra till södra porten och leder ut till Himmelska fridens torg. Efter lunch besöker vi en sidenbutik samt en stor lokal marknad där det går att fynda det mesta. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Kinesiska muren
Idag är det dags att förverkliga varje kinaresenärs dröm - att promenera på den Kinesiska muren. Muren är nu en av världens sju nya underverk och mäter över 600 mil från början till slut. Vi besöker den del av muren som heter Mutianyu som bjuder på en mer dramatisk naturupplevelse. Utsikten tar andan ur oss och vi känner historiens vingslag. Tillbaka i Peking är kvällen på egen hand.

Dag 5. Himmelens Tempel & hutongerna i Xuanwu
Efter tidig frukost beger vi oss till en av stadens parker där vi får prova på den klassiska morgongymnastiken. Intill parken ligger Himmelens Tempel som med sitt blåglaserade tak är en av landets vackraste. Därefter beger vi oss in bland stadens gamla stadsdelar, hutongerna i Xuanwu, området där vi kommer Pekingborna nära inpå livet när vi hälsar på hemma hos en familj. På kvällen går vi på en halsbrytande akrobatikshow.

Dag 6. Besök i pärlaffär & Lamatemplet
Idag börjar vi med ett besök på en pärlaffär där vi får se vackra pärlor i alla dess former och färger bli till vackra smycken. Vi fortsätter sedan till Lamatemplet som är det finaste tibetansk-buddhistiska templet utanför Tibet. Vi äter lunch och därefter är eftermiddagen fri för egna upplevelser. Då vår sista dag och kväll på resan är helt programfri så samlas vi för avslutningsmiddag denna kväll. Och vad passar då bättre än den delikata Pekingankan.

Dag 7. Utforska Peking på egen hand
Programfri dag för egna aktiviteter. Kanske strosar du runt i en av stadens parker, besöker museum eller kompletterar den sista shoppingen. Vår guide finns tillgänglig och kan komma med tips på sevärdheter. Du har möjlighet att lära dig laga läcker kinesisk mat på en matlagningskurs (exkl.), tillsammans med en lokal kock. Det vi tillagat äter vi till lunch. 

Dag 8. Hemresa
Transfer till flygplatsen och avfärd mot Arlanda med många vackra minnen och souvenirer i bagaget! Åter på Arlanda lokal tid på eftermiddagen samma dag.


Pris:

12.290:-
Boka senast 8/2.
Begränsat antal platser.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flygresa t/r
 • Mat ombord på flyget t/r
 • 6 hotellövernattningar
 • Program inkl. samtliga entréer
 • Måltider inkl. måltidsdryck
  (6 frukostar, 5 luncher & 4 middagar)
 • Transporter & bagagehantering i Kina
 • Dricks till chaufförer & guider
 • Förekommande skatter & säkerhetsavgifter
 • Informationspaket

Tillägg per person:

 • Enkelrum  2.050:-
 • Avbeställningsskydd mot sjukdom  450:-
 • Europeiska ERV Reseförsäkring
  (komplettering till hemförsäkringen)  410:-
 • Matlagningskurs  950:-
 • Visum till Kina ca 1.280:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums, Karlstad  680:-
  - Kristinehamn, Karlskoga  600:-
  - Örebro  520:-

Flygbolag/tider: Air China
  6/5  Stockholm - Peking  19.10-09.45 (+1)       
13/5 Peking - Stockholm 13.50-17.20   

Utflykter och besök i programmet kan ev. byta dag. Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och hotellbeskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan är inte handikappanpassad.

Länkar:

www.jianguohotelqianmen.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523