Sök din resa

Sardinien - Medelhavets pärla

8 dagar

29/9 Flyg från Arlanda, Stockholm
Ansl.buss Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Stockholm
samt från Arvika-Kil-Karlstad


Dag 1. Till Olbia-Costa Smeralda & Porto Cervo
På kvällen landar vi på Olbia flygplats belägen på öns östra sida. Från flygplatsen är det bara 40 minuter till Costa Smeralda, eller Smaragdkusten som den kallas på svenska. Detta är Sardiniens mest exklusiva kuststräcka med några av öns vackraste stränder. Hit kom den förmögna fursten Aga Kahn på 1950-talet, köpte upp nästan hela kustområdet och började bygga upp ett semesterparadis för rika utlänningar. Det var de vackra stränderna som lockade. Idag är det ett eftertraktat resmål för många av världens rika och berömda. Vi bor 3 nätter på eleganta Grand Hotel in Porto Cervo****. I hotellets restaurang väntar en kall buffé som avslutning på denna kväll.

Dag 2. Costa Smeralda (Halvdagstur med buss & lokalguide)
Längs Smaragdkusten finns märkliga klippformationer, enskilda vikar, kritvita sandstränder och azurblått hav. Detta och mycket mer får vi se under dagen då vi utforskar Costa Smeralda tillsammans med en lokalguide. I den pittoreska och genuina staden La Maddalena äter vi lunch på egen hand. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Ledig dag
Idag har vi en hel dag för egna strövtåg i Porto Cervo och njuter av vackra Costa Smeralda med sina fina stränder. I centrum och vid stranden finns exklusiva butiker, restauranger och barer. Kvällen fri.

Dag 4. Porto Cervo-Orgosolo-Alghero
Idag lämnar vi Costa Smeralda och reser med buss till Orgosolo, som ligger i det vackra och bergrika området Barbagia. Ca 150 av Orgosolos hus är utsmyckade med väggmålningar, s.k. murales, som berättar om byns historia och ger inblick i hedernas vardag. Under dagen njuter vi av en traditionell fåraherdelunch (inkl. vin). Vi fortsätter till Alghero på västkusten. Här bor vi centralt 4 nätter på Hotel Catalunya*** nära hamnen, stadsparken och den gamla stadsdelen som omges av en historisk stadsmur. Uppe på muren finns krogar och kaféer med fin utsikt. Innanför muren gömmer sig slingrande gränder, mysiga torg och mängder med trevliga restauranger, barer och butiker. Kvällen fri.

Dag 5. Alghero och omgivningarna
Efter frukost möter en lokalguide upp för en intressant stadsvandring genom den pittoreska gamla stadsdelen med välbevarade stadsmurar och bastioner från genuesarnas tid på ön. Alghero tros ha grundats runt 100 f.Kr. av Aragonerna, som hörde hemma i området kring dagens Barcelona. Därför kallas staden även för Barcelonas tvillingstad på andra sidan havet. Här talas katalanska och både mattradition och byggnadskultur visar tydliga spår av den spanska tiden. Eftermiddagen spenderar vi på egen hand, fri tid att upptäcka mer av stadens historia eller passa på att ta ett dopp i havet. På kvällen samlas vi för en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 6. Nuraghe Palmavera, Capo Caccia och vinprovning (Halvdagstur med buss)
Förmiddagen är fri för strövtåg och lunch på egen hand. Därefter samlas vi för dagens bussutflykt. Vi besöker Nuraghe Palmavera. På Sardinien finns ca 7000 nuragher, cirkelformade arkeologiska bronsålderslämningar som är så typiska för Sardinien. Nuragher byggdes på 2000-talet f.Kr. och var utsiktstorn med tillhörande boplats för byhövdingen. Runt utkikstornet fanns flera boplatser och till och med ett rådrum, där arkeologerna tror att de viktigaste strategiska besluten i byn fattades. Bussturen fortsätter till den imponerande bergsudden Capo Caccia som är Sardiniens västligaste punkt. Här finns Europas högst belägna fyrtorn och en dramatisk kust med vacker utsikt över Medelhavet. På återresan till Alghero besöker vi vingården Sella & Mosca, som är en av de största vinproducenterna i hela Italien med en egendom på över 650 hektar, en enorm vinkällare, museum och vinbutik. Vi får en rundvisning och därefter en vinprovning. Kvällen fri.

Dag 7. Bosa med vinprovning & lunch (Heldagstur med buss och lokalguide)
Efter frukost tar vi den fantastiska kustvägen till Bosa. Den pittoreska byn anses vara en av Italiens vackraste byar. Den medeltida stadskärnan inbjuder till en promenad. Längs trånga gränder ligger pastellfärgade hus som tycks klättra uppför en kulle, vars topp kröns av en medeltida borg från 1100-talet. Under en vinprovning får vi smaka på områdets unika viner gjorda på Malvasia-druvan. Innan vi återvänder till Alghero äter vi lunch på en lokal restaurang. Kvällen fri.

Dag 8. Till avstigningsorten
Den sena flygavgången från Olbia gör att vi får extra många timmar i Alghero att njuta av på egen hand. Under eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen i Olbia. På Arlanda väntar bussen för återresa till våra avstigningsorter, med tidig ankomst dag 9 (7/10).


  Programblad för utskrift

 


Pris:

13.570:-
Boka senast 17/8.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Arlanda-Olbia t/r
 • Bussresa i Italien enl. program
 • 7 hotellövernattningar
 • 4 middagar
 • 2 luncher
 • 7 frukostar
 • 2 vinprovningar
 • Utflykter och lokalguider enl. program
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 7 nätter 2.170:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Arvika, Kil 760:-
  - Grums, Karlstad 680:-
  - Krhmn, Karlskoga 600:-
  - Örebro 520:-
 • Avbeställningsförsäkring,
  6% av resans pris
 • Semesterförsäkring
 • Övriga entréer

Flygbolag/tider: Norwegian/SAS
29/9 Stockholm-Olbia   16.25-19.40
6/10 Olbia-Stockholm   20.20-23.30

Länkar:

www.hotelcatalunya.it
www.grandhotelinportocervo.it

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523