Sök din resa

Södra England & London

6 dagar

9/7 Flyg från Gardermoen, Oslo
Ansl.buss Grums-Karlstad-Kil-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

 

Dag 1. Till London-Reading
Avresa med SAS från Gardermoen till London. På flygplatsen Heathrow möts vi av vår svensktalande guide som följer med oss under hela resan. Vår vistelse börjar med ett besök på magnifika Windsor Castle, där vi gör en rundvandring med hjälp av en audioguide som förmedlar information genom att vi lyssnar i hörlurar. Slottet har tillhört den engelska kungafamiljen i över 900 år. Det är ett av de största och äldsta bebodda slotten i hela världen och drottningens officiella residens. Vi fortsätter till Reading där vi bor 4 nätter på hotell Best Western Plus Reading Moat House****. Gemensam middag på hotellet samtliga kvällar.

Dag 2. Oxford & Blenheim Palace
Idag besöker vi den spännande universitetsstaden Oxford. Vår guide visar oss staden som är mest känd för sitt universitet, som anses ha grundats redan 1096. Många av byggnaderna känns igen från tv-serierna Kommissarie Morse och Kommissarie Lewis. Vi får tid att upptäcka denna vackra stad med tinnar, torn, härlig shopping och lunch på egen hand. Under eftermiddagen besöker vi det magnifika barockslottet Blenheim Palace och dess vackra omgivningar. Här föddes statsmannen Sir Winston Churchill 1874 och vi får en guidad tur genom hans barndomshem. Slottet har en unik barockarkitektur och salarna är fyllda av ovärderlig konst och magnifika vävda tapeter. Efter vi har avnjutit en härlig engelsk afternoon tea på slottet återvänder vi till Reading.

Dag 3. Costwolds
Denna dag ägnar vi åt alla de underbara byarna och små städerna i den kuperade regionen Cotswolds. Landskapet är en böljande idyll, tillika ett levande jordbrukssamhälle med drygt 3000 lantbrukare och många får. Under vår dagstur får vi se romantiska engelska byar där kaféer, kyrkor och små honungsfärgade stenhus avlöser varandra. Räkna med många fotostopp! Via Bampton, som de flesta känner igen från Downton Abbey, återvänder vi till Reading.

Dag 4. Stonehenge & Salisbury
Efter frukost åker vi till Stonehenge, ett av världens mest berömda förhistoriska monument vars namn betyder ”de hängande stenarna”. De mäktiga stenblocken restes troligen under bronsåldern för cirka 4 000 år sedan. Vi fortsätter till Salisbury, känd för den storslagna gotiska katedralen från 1200-talet bestående av över 70 000 ton sten, 28 000 ton ek och 420 ton bly. Här förvaras bland annat ett av de fyra exemplaren av Magna Charta, ett avtal som slöts år 1215 mellan den engelske kungen, adeln och prästerna i landet. Avtalet ligger till grund för Englands parlament och är inspirationskälla till dagens fri- och rättighetslagar. Under en guidad rundvisning får vi veta mer om konst, klockor och kyrkans spira, som är Storbritanniens största. Efter ännu en underbar dag återvänder vi till vårt hotell.

Dag 5. Reading-London
Idag lämnar vi Reading och sätter kurs mot London. Under en rundtur får vi se klassiska sevärdheter som Parlamenthuset med Big Ben, Buckingham Palace, Trafalgar Square, Westminster Abbey, Piccadilly Circus m.m. Middag och övernattning på hotell Novotel London West****. (70 km)

Dag 6. Till avstigningsorten
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och har ytterligare några timmar på oss i härliga London. Under eftermiddagen anländer vi till Londons flygplats för flyg till Oslo. Vid ankomst till Gardermoen väntar bussen för återresa till våra avstigningsorter, med tidig ankomst dag 7 (15/7).


  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

10.580:-
Boka senast 30/5.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flyg Oslo-London t/r
 • Bussrundresa
 • 5 hotellövernattningar
 • 5 middagar
 • 5 frukostar
 • 1 afternoon tea
 • Utflykter och entréer enl. program
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 5 nätter  1.650:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums, Karlstad, Kil  680:-
  - Arvika, Charlottenberg  630:-
  - Kongsvinger  530:-
 • Avbeställningsförsäkring, ca 6 % av resans pris
 • Semesterförsäkring

Flygbolag/tider: SAS
  9/7 Oslo-London   07.55-09.20
14/7 London-Oslo   17.30-20.40

Länkar:

www.bw-readingmoathouse.co.uk

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523