Sök din resa

Whiskyresa till Skottland

5 dagar

1/9 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Karlstad-Grums-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

 

Följ med till Skottland, kiltarnas, whiskyns och säckpipornas förlovade land. Vi upplever Skye med sin hänförande natur och bekantar oss med huvudstaden Edinburgh. Våra destilleribesök ger unik inblick i whiskyns tillverkning och historia.

Dag 1. Till Edinburgh - Pitlochry - Inverness
Avresa med flyg från Oslo direkt till Edinburgh. Resan fortsätter med buss norröver, rakt genom de karakteristiska skotska högländerna med sina vidunderliga vyer och ljunghedar. Vi stannar till i den charmiga lilla orten Pitlochry. Här blir det tid för att på egen hand strosa runt och äta lunch. Vi besöker Blair Athol Distillery, där vi får en rundvisning och provsmakar den skotska nationaldrycken. Resan fortsätter genom det vackra skotska höglandet till högländernas huvudstad Inverness. Här checkar vi in för 2 nätter på Royal Highland Hotel***. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Speyside med Dufftown & Elgin
Vi tillbringar dagen i Speyside, ett underbart landskap med små, pittoreska byar och typiskt brittiska stenhus! Första anhalt blir hos Cardhu Distillery som grundades 1824. Cardhu är den viktigaste whisky i Johnnie Walker Black Label. Grundarens fru Helen Cummings sålde whisky genom ett fönster till förbipasserande. Hennes siluett är förevigad på förpackningen där hon håller en rest flagga. Det var så hon varnade grannar för de män som reste runt med mål att åtala olagliga destillerier. Vi fortsätter till whiskyns huvudstad Dufftown, ett självklart stopp för alla whiskyälskare! Efter lunch på egen hand tar vi bussen till Elgin. Här besöker vi Glen Moray Distillery, ett av de mest kända destillerierna i området. Efter en guidad rundtur och provsmakning av de ädla dropparna återvänder till Inverness och vårt hotell för en gemensam middag.

Dag 3. Inverness - Ben Nevis - Falkirk
Efter frukost lämnar vi Inverness. Bussen tar oss söderut längs med sjön Loch Ness. Vi gör ett stopp utmed strandkanten och om vi har tur kanske vi skymtar det berömda sjöodjuret. Vid den gamla fästningen Fort Williams svänger vi av och kör västerut till Ben Nevis Distillery, som ligger vid foten av berget Ben Nevis och är Skottlands äldsta destilleri, grundat år 1825. Efter rundvisning och provsmakning kör vi vidare till Glengoyne som betyder ”de vilda gässens dalgång”. Detta är ett av Skottlands mest berömda och vackrast belägna destillerier, alldeles vid Loch Lomond, Skottlands största sjö. Efter detta besök åker vi till staden Falkirk. Middag och övernattning på Best Western Park Hotel***.

Dag 4. Falkirk - Edinburgh
Idag sätter vi åter kurs mot Edinburgh där vi möter en lokalguide som tar oss med på en rundtur i denna fantastiska stad. Den medeltida paradgatan Royal Mile sträcker sig från slottet Edin­burgh Castle ända bort till Holyrood Palace, omgiven av små pittoreska gränder och stora gotiska hus. Parallellt med Old Town ligger New Town med sina raka och breda gator och de georgianska 1700-talshusen. Resten av dagen är fri för egna strövtåg. Övernattning på Motel One Edinburgh Royal***. Här bor vi med utmärkt läge i centrala Edinburgh. Det finns gott om barer och restauranger vid det historiska marknadstorget Grassmark som ligger knappt 800 m från hotellet. Tillfälle ges att avsluta kvällen med en skotsk afton med traditionell musikunderhållning och middag (exkl.).

Dag 5. Till avstigningsorten
Dags att flyga hemåt. Vid ankomst till Gardermoen väntar vår buss för återresa till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

9.980:-
Boka senast 22/7.
Senare bokning kan medföra
ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Oslo-Edinburgh t/r
 • Bussrundresa enl. program
 • 4 hotellövernattningar
 • 3 middagar
 • 4 frukostar
 • 5 whiskyprovningar
 • Lokalguide i Edinburgh
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 4 nätter 1.760:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Karlstad, Grums 680:-
  - Arvika, Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger 530:-
 • Måltidsdrycker
 • ERV Avbeställningsskydd,
  ca 6% av resans pris
 • Europeiska ERV Reseförsäkring Plus
  (komplettering till hemförsäkringen) 

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • 4-rätters middag & show
  ”Spirit of Scotland” 750:-

Alla tider i programmet ovan är lokala tider.
Med förbehåll för eventuella ändringar.

Flygbolag/tider: SAS
1/9  Oslo-Edinburgh 09.10-10.05
5/9  Edinburgh-Oslo 12.55-15.40

Vi reserverar oss för eventuella ändringar av flygtider, valuta- och skatteförändringar.

Resväg

Länkar:

www.motel-one.com
www.malts.com
www.glenmoray.com
www.bennevisdistillery.com
www.glengoyne.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523