Sök din resa

Adventskonsert & julmarknad i Stockholm

2 dagar

1/12 Buss Åmål-Säffle-Grums-Karlstad-Krhmn-Karlskoga-Arboga-Örebro-Stockholm


Följ med på en helg i julens tecken med adventskonsert i Blå hallen, Stockholms stadshus. Vi besöker även julmarknaden på Kungliga Hovstallet med många fina hantverk och välfyllda matbodar med julens alla delikatesser. 

Dag 1. Till Stockholm
Avresa på morgonen från Värmland enligt resebevis. Vi gör ett stopp för kafferast på lämpligt ställe. Ankomst till Stockholm vid lunchtid och incheckning på Radisson Blu Royal Viking Hotel****, beläget vid Centralstationen. Vi samlas i lobbyn kl. 14.30 för en kort resa till Stockholms stadshus där adventskonserten börjar kl. 16.00. Adventskonserten i Blå hallen är ett evenemang med tradition. Konserten genomförs årligen sedan 1994. Det blir en härlig inledning till juletiden med stämningsfull musik, unik lokal och vacker ljussättning. Medverkande är några av landets bästa körer. Vi har platser bokade i främre delen av lokalen. Efter konserten går bussen tillbaka till hotellet. Kvällen fri för egna nöjen.

Dag 2. Hovstallet, julmarknad och hemresa
Efter en god frukostbuffé samlas vi för en kort bussresa till Kungliga Hovstallet på Östermalm. Här på Hovstallet bjuds vi på rikligt fin marknad med svensk jultradition. Guider visar upp de kungliga vagnarna som används vid stadsbesök (bl.a. Sjuglasvagnen). Här kan man också besöka stallet och titta på kungens hästar. I smedjan står som sig bör en smed och tillverkar högkvalitativa smidesprodukter. På julmarknaden träffar du även ett sjuttiotal av landets bästa hantverkare och kan hitta personliga julklappar i alla dess former och material. På mässan finns även en välfylld matbod med julens alla delikatesser. Vill man inte tillbringa all tid på marknaden tar man sig ner till de centrala delarna på egen hand. Samling på lämpligt ställe för avresa mot Värmland.  Programblad för utskrift


Pris:

1.990:-

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • 1 hotellövernattning med del i dubbelrum
  • 1 frukostbuffé
  • Entrébiljett adventskonsert i Blå hallen, A-biljetter
  • Inträde Kungliga Hovstallets julmarknad

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom  50:-
  • Enkelrum  600:-

Allmänna resevillkor för paketresor tillämpas.
Beställda biljetter återbetalas ej och omfattas
inte av avbeställningsskyddet.
Incheckning på hotellet kan inte garanteras
före kl. 15.00

Länkar:

www.svenska-slottsmassor.se
www.advent.nu

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523