Sök din resa

Berlin i Juletid

4 dagar

14/12 Flyg från Landvetter, Göteborg
Ansl.buss från Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Åmål-Vänersborg-Göteborg

 

Dag 1. Till Berlin
Avresa med Air Berlin från Landvetter kl. 15.00 till Berlin med ankomst kl. 16.15. På flygplatsen väntar transferbussen som tar oss till SORAT Hotel Ambassador*** i centrala Berlin. Hotellet ligger ett stenkast från KaDeWe, ett av Europas största shoppingcenter. På kvällen går vi en kort promenad till en närliggande restaurang där vi äter middag med anknytning till tysk jultradition (exkl.).

Dag 2-3. I Berlin
Vi har nu två dagar på oss att utforska staden på egen hand. Passa på att julhandla i KaDeWe, Berlins mest berömda varuhus, som med sina 60 000 m2 överdådigt pyntade våningar har alla julklappar som du inte kan hitta någon annanstans. På promenadavstånd från vårt hotell finns julmarknaden på Breitscheidplatz och runt Gedächtniskirche.

Julmarknaden på historiska Gendarmenmarkt är Berlins mest populära och anses av många vara den vackraste av julmarknaderna (entré € 1, utom vardagar klockan 11-14). Strosa runt bland de upplysta tälten som får en mysig inramning av Französischer Dom, Berlins Konzerthaus och Deutscher Dom. Doften av brända mandlar, spröda glaserade äpplen och den speciella Berliner Currywurst blandar sig med mängden av människor och hundratals mysiga julbodar.

Framför Rådhuset finns en annan traditionell marknad, den äldsta i staden. Här låg Berlins historiska centrum fram tills det jämnades med marken under andra världskriget. En del av de gamla byggnaderna har återskapats och julmarknaden återspeglar gärna gamla tider med medeltida bageri, mjöd i sejdlar, dockteater och en julkrubba i naturlig storlek vid Mariakyrkan. Vid rådhuset finns också pariserhjul och andra karuseller och en skridskobana runt Neptunfontänen.

Charlottenburgs slott agerar kuliss till en julmarknad som badar i romantiska ljusslingor och doftande granris.

Andra populära julmarknader i Berlin finns till exempel på Alexanderplatz och Potzdamer Platz.

Utflykter (exkl.)
Dag 2. Efter frukost gör vi en bussrundtur med svensktalande guide. Vi får en mycket intressant resa genom såväl det historiska som det nyrestaurerade Berlin. Brandenburger Tor, Potsdamer Platz med unik arkitektur, de välkända paradgatorna  Kurfürstendamm och Unter den Linden, Alexanderplatz, Riksdagshuset och Gedächtniskirche är några av sevärdheterna.

Dag 3. Ta chansen att uppleva Berlins kvällsupplysta sevärdheter från vattnet. Under en båttur på floden Spree, som flyter genom staden, serveras vi en 2-rätters julmeny. Busstransfer från/till hotellet ingår.

Dag 4. Till avstigningsorten
Idag tar vi farväl av Berlin. Klockan 13.05 lyfter planet mot Göteborg. Vid ankomst klockan 14.20 väntar bussen för återresa till våra avstigningsorter.  Programblad för utskrift

 


Pris:

3.960:-
Begränsat antal platser.
Boka senast 31/8.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Landvetter-Berlin t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • 3 hotellövernattningar
 • 3 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 3 nätter 870:-
 • Anslutningsbuss t/r
  - Arvika-Kil  680:-
  - Karlstad-Grums 640:-
  - Åmål-Vänersborg 530:-
 • Ev. övriga entréer
 • Avbeställningsförsäkring 6% av resans pris
 • Semesterförsäkring

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Stadsrundtur  220:-
 • Berliner restaurangkväll med middag 360:-
 • Kvällskryssning inkl. middag 690:-

Länkar:

www.sorat-hotels.com
www.weihnachteninberlin.de

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523