Sök din resa

Köpenhamns julmarknad

3 dagar

3/12 Buss Åmål-Säffle-Grums-Karlstad


När julen närmar sig fylls Köpenhamn av julmarknader för alla smaker. Marknaderna är en fantastisk möjlighet att köpa presenter och godsaker medan man njuter av den mysiga julstämningen. Danskarna älskar julen och Köpenhamn är en mycket speciell julstad.


Dag 1. Till Oslo
Avresa enligt resebevis med rast efter vägen, under eftermiddagen når vi Oslo. Incheckning och ombordstigning på DFDS Seaways fartyg Pearl Seaways som avgår mot Köpenhamn kl. 16.30. Vi installerar oss i bekväma 2-bäddshytter med golvbäddar belägna över bildäck. Stora julbordet står uppdukat för oss efter avgång i restaurang 7 Seas. Till middagen ingår ett glas öl eller vin. Fartyget erbjuder en mängd olika nöjesalternativ för hela familjen. Luta dig tillbaka i baren och läppja på din favoritdrink eller dansa hela natten lång på dansgolvet. I taxfreebutiken Sea Shop hittar vi alltid bra priser på allt ifrån märkeskläder, parfym och kosmetika till leksaker, godis, tobak och drycker.

Dag 2. I Köpenhamn
Innan vi lägger till i Köpenhamn tar vi del av fartygets stora frukostbuffé. Köpenhamn är en ungdomlig - men samtidigt gammal och historisk - stad med ett utbud som uppfyller alla förväntningar man kan ha på en storstad. Vi börjar dagen med en guidetur av centrala Köpenhamn. Vår rundtur avslutas på First Hotel Twentyseven****, beläget ca 200 meter från Rådhustorget och stora shoppinggatan Strøget, där vi checkar in för en natt.

I Köpenhamn finns flera julmarknader, som passande kan kombineras med julhandel i stadens julpyntade centrum. Köpenhamns största och kanske mysigaste julmarknad hittar vi på Tivoli. Hela parken är förvandlat till ett stort Tyrolerlandskap med alpstämning, allt från glühwine, skidor och kälkar till Alp Gasthaus. Ett 50-tal julpyntade bodar slingrar sig längs gångarna på Tivoli och bågnar av nybrända mandlar, nyfriterade klenäter, varma rätter och massor av julpynt. De flesta av Tivolis attraktioner, nöjen och restauranger är öppna under hela julmarknaden. Naturligtvis massor av julljus, julgranar, julbodar, karuseller och attraktioner. Allt som hör till julen och lite till. Förberedelsen till julmarknaden tar 2 månader, men så blir det ju också uppsatt över 450 000 julgransljus, 1100 julgranar och massor av julbodar. Bara i pilträden vid Tivolisjön är det 300 000 ljus som det tar 2 elektriker 3 veckor att få på plats.

På Axeltorv, inte långt från Tivoli hittar vi H.C. Andersens lilla julmarknad med sina julbodar, tomtar och julmusik. Julmarknad på Højbro Plads ligger mitt i centrum, i hörnet av shoppinggatorna Strøget och Købmagergade. Här utlovas gammal hederlig julstämning med mysiga bodar, glittrande julbelysning och tomtenissar. I Köpenhamns hjärta hittar du julmarknaden på Kongens Nytorv. Ta en paus från shoppingturen på närliggande Strøget och njut av julstämningen och julutsmyckningen på Hotel D’Angleterres och Magasins fasader – en upplevelse i sig. Nyhavn lockar besökare året om, i december pyntas det med julbodar och stämningsfull julbelysning. Samtliga julmarknader slår upp portarna kl. 11.00 och stänger kl. 19.00, förutom Tivoli som håller kvällsöppet fram till kl. 23.00.

Dag 3. Till avstigningsorten
Efter en god hotellfrukost styr vi åter mot Sverige via Öresundsbron. Vi rastar med jämna mellanrum för lunch och kaffe innan vi når Värmland och våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift


Pris:

2.490:-
Boka senast 12/11.

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Båtresa Oslo-Köpenhamn
 • Del i insides 2-bäddshytt med golvbäddar
 • Guidad rundtur
 • 1 hotellövernattning
 • 1 julbord inkl. 1 dryck
 • 2 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster 

Tillägg per person:

 • Enkelrum / insideshytt  650:-
 • Enkelrum / utsideshytt  800:-
 • Del i 2-bädds fönsterhytt  150:-
 • Avbeställningsskydd mot sjukdom  150:-  

Avgår barnrabatt:

 • Barn 0-3 år  -700:-
 • Barn 4-11 år  -500:-

Fartyg: Pearl Seaways
Oslo-Köpenhamn  16.30-09.45

Länkar:

www.dfdsseaways.se
www.firsthotels.se
www.tivoli.dk
www.visitcopenhagen.dk

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523