Sök din resa

Köpenhamns Julmarknad

3 dagar

6/12 Buss Säffle-Grums-Karlstad-Kil-Arvika-Charlottenberg-OsloDag 1. Till Oslo

Avresa enligt resebevis med rast efter vägen, under eftermiddagen når vi Oslo. Incheckning och ombordstigning på DFDS Seaways fartyg Pearl Seaways som avgår mot Köpenhamn kl. 16.30. Vi installerar oss i bekväma tvåbäddshytter med golvbäddar belägna över bildäck.

Stora julbordet står uppdukat för oss kl. 19.00 i restaurang 7 Seas. Till middagen ingår ett glas öl eller vin. Fartyget erbjuder en mängd olika nöjesalternativ för hela familjen. Luta dig tillbaka i baren och läppja på din favoritdrink eller dansa hela natten lång på dansgolvet. Lyssna på livebandet och den härliga dansmusiken som fyller Columbus nattklubb. Livebandet blandar hits med gamla godingar och på dansgolvet är stämningen hög. I taxfreebutiken Sea Shop hittar vi alltid bra priser på allt ifrån märkeskläder, parfym och kosmetika till leksaker, godis, tobak och drycker.

Dag 2. I Köpenhamn
Innan vi lägger till i Köpenhamn tar vi del av fartygets stora frukostbuffé. Köpenhamn är en ungdomlig - men samtidigt gammal och historisk - stad med ett utbud som uppfyller alla förväntningar man kan ha på en storstad. Vår buss tar oss från terminalen till centrala Köpenhamn.

I Köpenhamn finns flera julmarknader, som passande kan kombineras med julhandel i stadens julpyntade centrum. Till exempel kan vi besöka Royal Copenhagen på Strøget, där man varje jul har en tradition att kända danskar får lov att duka sitt eget julbord. De stora varuhusen Illum och Magasin brukar också vara imponerande med allt julpynt, liksom alla andra affärer, caféer osv. gör sitt för att skapa julstämning. De flesta butiker öppnar vid 10-tiden.

Köpenhamns största och kanske mysigaste julmarknad hittar vi på Tivoli. Hela parken är förvandlat till ett stort Tyrolerlandskap med alpstämning, allt från glühwine, skidor och kälkar till Alp Gasthaus. Ett 50-tal julpyntade bodar slingrar sig längs gångarna på Tivoli och bågnar av nybrända mandlar, nyfriterade jätteklenäter, varma rätter, ångande varm glögg och massor av julpynt. De flesta av Tivolis attraktioner, nöjen och restauranger är öppna under hela julmarknaden. Naturligvis massor av julljus, julgranar, julbodar, karuseller och attraktioner. Allt som hör till julen och lite till. Förberedelsen till julmarknaden tar 2 månader, men så blir det ju också uppsatt över 450 000 julljus, 1100 julgranar och massor av julbodar. Bara i pilträden vid Tivolisjön är det 300 000 ljus som det tar två elektriker tre veckor att få på plats.

Mittemot Tivoli hittar vi H.C. Andersens lilla julmarknad med sina julbodar tomtar och julmusik (fri entré). Julmarknaden på Højbro Plads som ligger precis intill Strøget, till dels tyskinspirerad marknad som serverar Glühwein och Currywurst. Här hittar ni delikatesser från hela Europa samt kläder, hantverk, dansk julmat o.s.v. (fri entré). Samtliga julmarknader öppnar upp portarna kl. 11.00.

Efter en trevlig dag tar vår buss oss åter till fartyget som avgår mot Oslo kl. 16.30. Ombord finns ett flertal restauranger att välja bland, när magen börjar kurra. Förboka gärna måltidspaketet vid bokning. Åter en trevlig kväll väntar oss ombord.

Dag 3. Till avstigningsorten
Frukostbuffén står uppdukad för de som förbokat. Ankomst till Oslo kl. 09.45 och vidare med vår buss mot Värmland med rast efter vägen.


  Programblad för utskrift


Pris:

1.490:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Kryssning Oslo-Köpenhamn t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt med golvbäddar
 • 1 julbord inkl. 1 dryck
 • 1 frukostbuffé
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Måltidspaket: Julbord inkl. 1 dryck & frukost  530:-
 • Frukostbuffé  165:-
 • Julbord  404:-
 • Enkelhytt utan fönster  300:-
 • Enkelhytt med fönster  500:-
 • Del i 2-bädds fönsterhytt  250:-
 • Avb. skydd mot sjukdom  100:- 

Avgår barnrabatt:

 • Barn 0-3 år  -800:-
 • Barn 4-11 år  -600:-

Fartyg: Pearl Seaways
Oslo-Köpenhamn  16.30-09.45
Köpenhamn-Oslo  16.30-09.45

Länkar:

www.dfdsseaways.se
www.visitcopenhagen.dk
www.tivoli.dk

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523