Sök din resa

Medelhavskryssning från Barcelona

9 dagar

14/10 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

 

Dag 1. Till Barcelona
När vi landat i Barcelona väntar vår buss som tar oss till vårt hotell. Barcelona är en världsstad som erbjuder det mesta – enastående kultur, pittoresk arkitektur, sol och bad, livligt nattliv och fantastisk mat. Middagen serveras i hotellets restaurang.

Dag 2. Barcelona - ombordstigning
Den katalanska huvudstaden är en av Europas vackraste städer och vår lokalguide tar oss med på en intressant rundtur. Bland stadens främsta landmärken finns den sagolika katedralen Sagrada Família av den lokale arkitekten Antoni Gaudí. Under sin livstid hann han lämna många avtryck i staden. Turen avslutas i kryssningshamnen där Freedom of the Seas väntar, vårt hem i 7 nätter. Efter vi checkat in står lunchen uppdukad ombord.

Royal Caribbean erbjuder lyx med det stora fartygets utbud av restauranger, underhållning och aktiviteter. Servicegraden är mycket hög och maten en av huvudattraktionerna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. frukost, lunch, middag, snacks och vissa måltidsdrycker ingår på utvalda restauranger och caféer under hela kryssningen. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen. Frukost på sängen, lunch eller middag i hytten, inga problem. Rumsservice ingår i kryssningens pris (avgift tillkommer dock mellan kl. 00.00 och 05.00).

Dag 3-8 Kryssning i Medelhavet
På dagarna erbjuds en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om sol­stolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av.

Fartyget bjuder på underhållning i världsklass - och allt ingår. I den stora teatern framförs maffiga Broadway-inspirerade shower. Varierande underhållning varje dag, med skickliga artister på både is och i vatten, mäktiga storbandsspelningar och fartfylld sång och dans längs Royal Promenade.

Varje kväll får vi morgondagens späckade program levererat till vår hytt och vi kan välja att fylla våra dagar med så mycket eller så lite som vi önskar. Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande länder. Fartyget erbjuder ett stort och varierat utbud av utflykter på alla destinationer som vi kommer till. Utflykterna leds av godkända, professionella resele­dare (engelsktalande) med lokalkännedom, så att vi får uppleva de fascinerande resmålen på bästa möjliga sätt och se attraktioner som vi kanske annars hade missat. Utflykterna kan förbokas eller köpas ombord. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka ombord.

Dag 9. Ankomst Barcelona - flyg till Oslo
Ankomst till Barcelona, ilandstigning efter frukost. Transfer till flygplatsen och flygresa till Oslo. Nu återstår bara sista etappen till våra avstigningsorter för de som bokat bussanslutning.

 

Freedom of the Seas, Royal Caribbean:

Dag

Datum

Anlöpningshamn

Ankomst

Avresa

1

15/10

Barcelona, Spanien

 

17.00

2

16/10

Provence, (Marseilles), Frankrike

09.00

18.00

3

17/10

Villefranche (Nice), Frankrike

07.00

19.00

4

18/10

La Spezia (Florens/Pisa), Italien

07.00

19.00

5

19/10

Rom (Civitavecchia), Italien

07.00

19.00

6

20/10

Neapel/Capri, Italien

07.00

18.30

7

21/10

Till havs

 

 

8

22/10

Barcelona, Spanien

06.00

 

 

Dryckespaket

  Programblad för utskrift

 


Pris:

15.550:-
Boka senast 10/7.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Oslo-Barcelona t/r
 • Transfer flygplats-hotell-fartyg
 • 1 hotellövernattning
 • 1 middag & frukost på hotellet
 • Guidning i Barcelona
 • Kryssning 7 nätter
 • Helpension ombord
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • Hamnskatter & dricks
 • Transfer fartyg-flygplats
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Del i fönsterhytt  1.500:-
 • Del i balkonghytt  1.900:-
 • Enkelrum/insideshytt  7.550:-
 • Enkelrum/fönsterhytt  10.450:-
 • Enkelrum/balkonghytt  11.350:-
 • Avbeställningsförsäkring
  ca 6% av resans pris.
 • Semesterförsäkring ca 355:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums-Karlstad-Kil 680:-
  - Arvika-Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger 530:-

Flygbolag: Norwegian Air Shuttle
14/10 Oslo-Barcelona 09.00-12.20
22/10 Barcelona-Oslo 12.15-15.40

Fakta om fartyget:
Passagerarkapacitet: 3.600
Antal däck: 15
Längd: 339 meter
Bruttotonnage: 160.000

Viktigt:
Vid bokning uppges samtliga namn, exakt med namn/stavning i passet. Använd alltid första namnet i passet oavsett tilltalsnamn vid bokning. Alla namn ska vara registrerade i bokningen. I annat fall kan du nekas att stiga ombord på flyget/kryssningen.

För svenska medborgare krävs giltigt svenskt pass som är elektroniskt läsbart. Inga provisoriska pass accepteras. För barn krävs eget pass. Passet skall vara giltigt minst 6 månader efter avslutad kryssning. Resenärer av annan nationalitet än svensk bör kontrol­lera vad som gäller med respektive lands ambassad.

Alla flygtider är lokala och enligt gällande reguljär flygtidtabell. Vi reserverar oss för eventuella förändringar av ovanstående tider. Gällande tariffer för valuta, flygpriset och flygskatterna är baserade på valutakursen den 2016-11-25. Vi reserverar oss för valuta- och skatteförändringar.

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523