Sök din resa

Singapore & kryssning i Asien

14 dagar

26/11 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen


Drömmer du om att resa runt utan att behöva släpa på tunga väskor in och ut på olika hotell? Då kan vi föreslå en kryssning som på bekvämast möjliga sätt tar oss till nya hamnar och länder. Vi flyger till Singapore och spenderar vår första natt här med en gemensam middag på kvällen.

Dag 1. Till Singapore
Flyg från Oslo till Singapore.

Dag 2. I Singapore
Vid ankomsten väntar vår buss för transfer till Rendezvous Hotel Singapore****, centralt beläget hotell med 298 rum, restaurang, bar och utomhuspool. Strategiskt placerat, längst ute på sydspetsen i Sydostasien ligger Singapore. Republiken Singapore är Sydostasiens minsta land och ett Asien i miniatyr. Singapore är känt för sin shopping. Här går nytt och gammalt hand i hand. Gamla robusta Viktorianska byggnader från kolonialtiden varvas med buddhistiska tempel, arabiska basarer och nya byggnadskomplex. Skylinen förändras från år till år, då nya skyskrapor byggs. Trots att det är en storstad finns det gott om grönområden och det sägs att Singapore är världens renaste stad. Gemensam middag under kvällen i hotellets restaurang.

Dag 3. Singapore-ombordstigning
Efter vår frukost checkar vi ut från hotellet. Vi möter vår lokalguide som under förmiddagen kommer att guida oss i centrala delarna av Singapore. Guidningen sker på engelska och avslutas i kryssningshamnen. Nu väntar en härlig 11-dagars kryssning i Indiska Oceanen på Sapphire Princess.

Väl ombord börjar vi med lunch. Princess Cruises håller en mycket hög nivå oavsett om det handlar om personlig service eller utbudet av restauranger och smakupplevelser ombord. Trots att det är ett stort fartyg så bjuder det ändå på en intim känsla, tack vara sina många och mindre restauranger, barer och salonger. Även ute på däck finns en gemytlig och intim känsla genom många olika mindre poolområden.

Fartyget erbjuder en mängd olika aktiviteter såsom föreläsningar, träningsmöjligheter, utomhusbiograf, shower och högklassig underhållning. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen. Välkomnande personal och kunniga sommeliers ger vistelsen ombord det där lilla extra.

Våra insides 2-bäddshytter som ingår i grundpriset är belägna på däck 9-12. Samtliga hyttkategorier är utrustade med en dubbelsäng eller två enkelsängar samt d/wc.

Dag 4-5. Till havs
Under våra kryssningsdagar erbjuds en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och under­hållning i salongerna eller ute på däck. Fartyget har flera pooler, så passa på och njut av både sol och värmen på soldäck.

Dag 6. Bali, Indonesien
Vårt första stopp gör vi på Bali beläget mellan öarna Java och Lombok. Sandstränder, vulkaner, floder och frodig, tropisk regnskog har gjort Bali till en favoritdestination under många år.

Dag 7-8. Till havs
Två härliga dagar till havs.

Dag 9. Kuala Lumpur, Malaysia
Malaysias huvudstad har en unik charm som tilltalar människor från hela världen. Här hittar vi charmiga hus från den brittiska imperietiden just i skuggan av Petronas Twin Towers, två av världens högsta byggnader. Trots att det är så mycket människor som vistas i staden är det rent och snyggt och en mycket trevlig stad att turista i. Här finns gott om shopping, allt från stora varuhus till mindre marknader.

Dag 10. Penang, Malaysia
Här kan man välja om man vill spendera dagen på någon av öns härliga stränder eller ta en tur ut i djungeln för att uppleva djurlivet och regnskogen.

Dag 11. Phuket, Thailand
Kryssningen avslutas med ett stopp på ön Phuket i Thailand. Phuket är välkänt hos de flesta svenskar. Thailands största ö, har en trevlig blandning av vackra naturstränder, turkost hav, stort utbud av aktiviteter och äventyr och ett rikt nöjesliv. På samtliga destinationer under vår kryssning erbjuds högkvalitativa spännande utflykter som bokas i Princess Cruises regi.

Dag 12. Till havs
Vår sista dag till havs.

Dag 13. Singapore
Vi ankommer till Singapore på morgonen och vår buss tar oss till centrum. Här får vi tillfälle att upptäcka Singapore på egen hand. Gemensam middag innan vi tar flyget mot Oslo.

Dag 14. Till avstigningsorten
Vid ankomsten i Oslo möter vår buss upp och tar oss åter mot Värmland.

 

Sapphire Princess:

Dag

Datum

Anlöpningshamn

Ankomst

Avresa

1

28/11

Singapore

 

16.00

2

29/11

Till havs

 

 

3

30/11

Till havs

 

 

4

1/12

Bali, Indonesien

07.00

17.00

5

2/12 Till havs  

 

6

3/12

Till havs    

7

4/12

Kuala Lumpur, Malaysia

08.00 19.00

8

5/12 Penang, Malaysia

08.00

21.00

9

6/12 Phuket, Thailand 09.00 18.00

10

7/12 Till havs    

11

8/12 Singapore 07.00  

 


  Programblad för utskrift


Pris:

24.200:-
Boka senast 15/8.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Oslo-Singapore t/r
 • Mat ombord på flyget t/r
 • 1 hotellövernattning i Singapore
 • 1 hotellfrukost
 • 1 middag i Singapore
 • Engelsktalande lokalguide
 • Transfer enl. program
 • Kryssning 11 dagar/10 nätter med Sapphire Princess
 • Del i 2-bädds insideshytt
 • Helpension ombord
 • Hamnskatter & dricks
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Del i hytt med fönster 1.850:-
 • Del i hytt med balkong  3.950:-
 • Enkelrum/insideshytt  9.980:-
 • Enkelrum/enkelhytt fönster  13.600:-
 • Enkelrum/enkelhytt balkong  17.900:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums-Karlstad-Kil 680:-
  - Arvika-Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger 530:-
 • Semesterförsäkring ca 650:-
 • Avbeställningsförsäkring ca 6% av resans pris
 • Anslutningsflyg från Arlanda & Landvetter, kontakta resebyrån

Flygbolag/tider: British Airways
26/11 Oslo-London             16.40-18.05      
26/11 London-Singapore    21.45-18.30 (+1)
  8/12 Singapore-London    23.15-05.15 (+1)
  9/12 London-Oslo             07.25-10.40

Länkar:

www.princesscruises.se
www.stayfareast.com
www.visitsingapore.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523