Sök din resa

Atlanterhavsveien & Trondheim

5 dagar

20/7 Buss Säffle-Grums-Karlstad-Kil-Arvika-Kongsvinger

 

Följ med på en resa som bjuder på massor av storslagen natur i vårt västliga grannland. Vi åker längs Atlanterhavsveien, bor en natt i rosornas stad Molde och i Kristiansund som är belägen på 3 öar ytterst vid Atlanterhavskusten. Trondheim med Nidarosdomen, som är den största medeltidsbyggnaden i Norge, är en upplevelse.

Dag 1. Till Otta
Avresa på morgonen mot Norge med stopp för kaffe och lunch på lämpliga ställen. Vi passerar på avstånd såväl Hamar som Lillehammer. Den vackra Gudbrandsdalen leder oss norrut till Otta, som ligger vid foten av Rondane nationalpark. Vi övernattar på Thon Hotel Otta*** och äter en gemensam middag på kvällen. (41 mil)

Dag 2. Geiranger - Molde
Efter frukost går färden på natursköna vägar mot Geiranger. Vi åker mot Grotli och passerar Djuphavshyttan. Sista sträckan i Breidalen förbi Dalsnibban och ner till Geiranger bjuder på fantastiska vyer av fjäll och fjordar. Vi gör ett lunchuppehåll i Geiranger och fortsätter vår färd upp på Örnesvingen, en serpentinväg med häpnande vyer. I den 11:e hårnålskurvan finns en utsiktsplattform där man kan ta fantastiska foton. Vi åker vidare mot bergsvägen Trollstigen som är en av Norges mest dramatiska och välbesökta sevärdheter. Efter en dag med fantastiska naturupplevelser når vi fram till Molde, ”Rosornas stad”. Golfströmmen har god inverkan på rosornas växtmån som prunkar i parker och trädgårdar. Vi bor på Scandic Seilet**** vid hamnen i Molde. Gemensam middag på kvällen. (26 mil)

Dag 3. Till Kristiansund
Vi hinner bekanta oss lite med den gemytliga staden Molde innan det bär av mot en av resans höjdpunkter - Atlanterhavsveien. Bygget av dessa broar startade som ett vägprojekt 1983 och stod färdigt 1989, 8 broar sammanbinder Averöya med fastlandet. Sträckan som kallas Atlanterhavsveien går mellan Bud och Kårvåg, en sträcka på ca 36 km. Från Averöya åker vi genom den 5,7 km långa Atlanterhavstunneln till Kristiansund, en modern och färgrik stad som ligger mitt i en skärgård av 1000-tals öar, där staden är byggd på 3 av dem. Middag och övernattning på Quality Hotel Grand Kristiansund****. (11 mil)

Dag 4. Trondheim – Oppdal
Vi lämnar Kristiansund via Krifast med sina mäktiga broar och en tunnel som går under Freifjorden och förbinder Kristiansund med fastlandet. Färden fortsätter till Trondheim där det finns tid för lunch och att beskåda den gamla medeltida katedralen Nidarosdomen. Trondheim var Norges tidigare huvudstad men hette då Nidaros, därav namnet på den pampiga katedralen. Vi börjar vår färd söderut mot Oppdal där vi övernattar på Quality Hotel Skifer****. Kvällen avslutas med en gemensam middag. (32 mil)

Dag 5. Till avstigningsorten
Idag färdas vi söderut genom Drivdalen och Dovre Nationalpark. Dalen blir allt trängre och fjällen kommer närmare. I Vålåsjö ligger Dovregubbens Hall och i Hjerkinn befinner vi oss 1 026 m.ö.h. Sista etappen kör vi genom Gudbrandsdalen mot Lillehammer och Hamar vidare till våra avstigningsorter. (52 mil)


  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

6.390:-

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • Väg- och färjeavgifter
  • 4 hotellövernattningar
  • 4 frukostar
  • 4 middagar
  • Förekommande skatter
  • Reseledningen tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 250:-
  • Enkelrum 4 nätter 1.600:-

Resväg

Länkar:

www.geiranger.no
www.qualityhotels.no
www.visitnorway.no

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523