Sök din resa

Skånska trädgårdar & Louisiana Museum

3 dagar

31/7 Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Skåne - ett paradis för trädgårdsälskare!

Vi besöker två storslagna skånska trädgårdar. Sofiero bjuder på kunglig prakt i slottsparken och på Norrviken finner vi sju olika stilträdgårdar kring huvudbyggnaden Villa Abelin. Vi åker även till Humlebaek utanför Köpenhamn och besöker Louisiana, en av Nordens ledande muséer. Här möts modern konst med natur och arkitektur i ett enastående samspel.

Dag 1. Till Helsingborg och Sofiero slott & trädgård
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster längs vägen. Under eftermiddagen anländer vi till Sofiero. År 2010 blev parken vald till vinnare av den prestigefyllda tävlingen Europas vackraste park med motiveringen ”hela Sofiero är som ett stort konstverk med omfattande historia”. Vi dricker eftermiddagskaffe och därefter tar guiden oss med på en liten rundvandring. Vi får uppleva den härliga trädgården med rhododendronsamlingen, fantastiska blomsterrabatter, det unika vinhuset, lustträdgården, viktorianska köksträdgården och mycket annat. Vi åker till vårt hotell Elite Hotel Marina Plaza****, där vi ska bo 2 nätter. Hotellet ligger i centrala Helsingborg intill Öresunds glittrande vatten och med underbar utsikt över sundet. Efter att vi checkat in är kvällen fri för egna aktiviteter. 

Dag 2. Louisiana Museum of Modern Art
Efter frukost tar vi färjan över till Helsingör för ett besök på konstmuseet Louisiana Museum of Modern Art som ligger vackert beläget med utsikt över Öresund och omgiven av en stor skulpturpark som vetter mot havet. Museet har en fantastisk samling av modern konst med fokus på måleri och skulptur. I den permanenta samlingen ingår över 3000 verk vilket är Skandinaviens största. Här kan vi beskåda konst av Picasso, Giacometti, Yves Klein, Andy Warhol, Rauschenberg, Louise Bourgeois, Kiefer, Kirkeby och många andra. Museet har alltid flera pågående utställningar av internationellt erkända konstnärer. Vi har gott om tid att uppleva det fantastiska muséet, där vi också äter lunch. På eftermiddagen tar vi färjan över till Helsingborg igen. Kvällen fri.

Dag 3. Norrvikens trädgårdar - avstigningsorten
Vi lämnar Helsingborg efter frukost och åker till Båstad och Norrvikens Trädgårdar. Norrviken ligger vackert beläget på Hallandsåsens sluttning med utsikt över Laholmsbukten. 2006 utsågs Norrvikens Trädgårdar till Sveriges vackraste park. Anläggningen består av sju olika stilträdgårdar såsom Barockträdgården, Vattenträdgården, Japanska trädgården, Renässansträdgården, Nordtyska planteringen, Österländska terrassen & Romantiska trädgården. Under en guidad rundvandring får vi veta det mesta om Norrvikens historia och nutid. Vi avslutar vår vistelse med en gemensam lunch i Orangeriet och därefter påbörjar vi återresan till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

3.990:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 2 hotellövernattningar
 • 2 frukostar
 • 2 luncher
 • 1 kaffe/te & kaffebröd
 • Entré & guidning Sofiero
 • Entré Louisiana Museum
 • Entré & guidning Norrviken
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 200:-
 • Enkelrum 2 nätter 990:-

Resväg

Länkar:

www.sofiero.se
www.louisiana.dk
www.norrvikenbastad.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523